Indian Wells
Indian Wells - © Pro Shots

Indian Wells afgelast vanwege coronavirus

9 maart 2020
Het tennistoernooi van Indian Wells, officieel het BNP Paribas Open, is door de organisatie geannuleerd vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

In de regio in de Amerikaanse staat Californië waar Indian Wells ligt is de noodtoestand uitgeroepen wegens het longvirus. Het is voor het eerst dat een groot sportevenement in de Verenigde Staten om die reden wordt afgelast. Maandag zouden de kwalificaties beginnen.

"Het gezondheidsrisico is te groot om zo'n evenement in de regio te houden", aldus een arts van de universiteit van Zuid-Californië.

De organisatie vindt het jammer dat het toernooi niet door kan gaan, maar zegt dat de gezondheid van spelers, vrijwilligers en fans vooropstaat. "We zijn de mogelijkheid aan het onderzoeken om het toernooi op een ander moment te spelen", liet toernooidirecteur Tommy Haas weten.

Indian Wells is een hoog aangeschreven toernooi voor zowel de mannen als de vrouwen. Alle toppers, onder wie Kiki Bertens, zouden deelnemen aan het toernooi. Er werden in totaal zo'n 450.000 toeschouwers verwacht.

Ondertussen houdt de NBA de ontwikkelingen rond het virus nauwgezet in de gaten. De clubs uit de Amerikaanse basketbalcompetitie is verzocht zich voor te bereiden op de mogelijkheid duels zonder publiek af te werken. De honkbalclubs uit de MLB, die over ruim twee weken aan hun competitie beginnen, gaan maandag overleggen over mogelijke maatregelen. (ANP)