Tom Brady
Tom Brady - © Pro Shots

NFL-ster Brady rondt overgang naar Tampa Bay Buccaneers af

20 maart 2020
De geruchtmakende overgang van Tom Brady, de superster van de NFL, naar Tampa Bay Buccaneers is afgerond.

De 42-jarige quarterback bereikte donderdag met zijn nieuwe club al overeenstemming over zijn lucratieve contract. Nadat de Amerikaanse sportheld de medische keuring goed had doorstaan, bracht hij zelf het nieuws naar buiten.

"Ik voel me opgewonden, nederig en gretig", liet de zesvoudige winnaar van de Super Bowl weten. "Als ik één ding heb geleerd over American football, is het dat niemand zich druk maakt over wat je vorig jaar of het jaar ervoor hebt gepresteerd. Je verdient het vertrouwen en het respect van de mensen om je heen door je inzet elke dag maar weer."

Brady nam eerder deze week na twintig jaar afscheid van New England Patriots. Hij leidde zijn club vorig jaar voor de zesde keer naar de winst van de Super Bowl, de eindstrijd van het NFL-seizoen, na eerdere kampioenschappen in 2002, 2004, 2005, 2015 en 2017. Hij wordt gezien als de beste quarterback aller tijden in het American football.

"Ik begin nu aan een nieuwe reis en kijk ernaar uit om mijn nieuwe ploeggenoten en coaches te ontmoeten. Ik zal bewijzen dat ze geloof en vertrouwen in mij kunnen hebben. Ik vind altijd dat goed gedaan beter is dan goed gezegd. Daarom laat ik het hierbij en ga ik aan het werk."

Brady sloot zijn verklaring af met een veelbetekenende hashtag: #Year1. Daarmee lijkt hij aan te geven dat hij zeker niet aan zijn eerste en meteen laatste jaar gaat beginnen in Florida. Naar verluidt gaat Brady komend seizoen minimaal 30 miljoen dollar verdienen bij de Buccaneers. (ANP)