NFL-kenner Bedford over rentree Gronkowski: "Smullen voor de liefhebber"

Patriots-ster Gronkowski verruilt pensioen voor hereniging met Brady bij Buccaneers

22 april 2020
New England Patriots-ster Rob Gronkowski heeft zijn actieve carrière opnieuw opgestart met een overgang naar Tampa Bay Buccaneers.

De 30-jarige tight end volgt hiermee het voorbeeld van quarterback en oud-ploeggenoot Tom Brady, die vorige maand naar Florida verkaste.

Gronkowski zette dertien maanden geleden na negen seizoenen bij de Patriots een punt achter zijn loopbaan. De publiekslieveling was vervolgens te zien als worstelaar bij WrestleMania, waar hij onlangs nog een titel in de wacht sleepte.

Gronkowski liet het Amerikaanse FOX Sports in een tekstbericht weten dat hij uitkijkt naar zijn rentree. “Ik ben terug. Ik heb altijd gezegd dat ik klaar ben voor een terugkeer op het veld, als ik het goede gevoel heb. En dat gevoel heb ik nu.”

“Hij heeft me gezegd dat hij zich fantastisch voelt, beter dan ooit”, voegde zaakwaarnemer Drew Rosenhaus toe bij ESPN. “Hij is op gewicht en heeft zonder problemen zijn medische keuring doorstaan. Hij heeft gewoon heel veel zin om weer te spelen en kijkt uit naar Florida.”   

Gronkowski was een van de grote namen van de Patriots, dé succesformatie van de NFL van deze eeuw. De ploeg uit Massachusetts veroverde aan de hand van Brady zes Super Bowls sinds 2001. Gronk, een van de favoriete targets van Brady, was betrokken bij de laatste drie titels.

Beide sterren speelden hun gehele carrière voor de Patriots voor hun overgang naar de Buccaneers. Het niveauverschil in Florida zal waarschijnlijk wel even wennen worden. Tampa Bay, dat zijn enige Super Bowl in 2002 veroverde, kwam vorig jaar niet in de buurt van de play-offs met slechts zeven zeges in zestien wedstrijden. (FOX Sports)

De NFL Draft: hoe, wat en wie?

23 april 2020
De NFL Draft: hoe, wat en wie?
De NFL Draft is de laatste jaren uitgegroeid tot een driedaags megaspektakel. Teams krijgen de kans om hun selectie te versterken met de grootste...