Bedford over NFL Draft: "Iedereen moest in huis de faciliteiten creëren"

De NFL Draft: hoe, wat en wie?

23 april 2020
De NFL Draft is de laatste jaren uitgegroeid tot een driedaags megaspektakel. Teams krijgen de kans om hun selectie te versterken met de grootste talenten. Normaal wordt zo’n speler dan het podium opgeroepen en mag hij handen schudden met de baas van de NFL, Roger Goodell. Dit jaar is het helemaal anders.

Door het coronavirus zal er digitaal gedraft worden. Geen groot evenement met fans of een zaal vol zenuwachtige studenten die hopen op een NFL-contract. Die hoop is er nog, maar het nagelbijten mogen ze thuis doen voor een webcam.

De kelder van Roger Goodell

Uiteindelijk is het aan NFL commissioner Roger Goodell om de keuze van de teams aan te kondigen. Normaal gebeurt dit dus op een podium, maar nu zal hij de picks vanuit zijn kelder bekendmaken aan de wereld.

Dit vergt heel veel voorbereiding van niet alleen de teams en Goodell, maar vooral van de IT-mensen. Om alles zo goed mogelijk op TV te krijgen zal elk team één IT-specialist over de vloer hebben die er voor zorgt dat de verbinding in tact blijft gedurende de drie dagen.

De fans zullen dit jaar wel een kleine rol spelen in de draft. ESPN gaat het allemaal uitzenden en heeft online een oproep gedaan aan de fans om een videoboodschap op te nemen. Ze kunnen zelfs een video opnemen waarin ze Goodell uitjouwen, om zo het gevoel van de draft toch nog een beetje in tact te houden. Uiteraard zullen de avonden in het teken staan van de goede doelen en hulpverleners die tijdens deze coronacrisis hard aan het werk zijn.

De draft prospects

De ploeg die vorig seizoen het slechtste heeft gepresteerd mag als eerste kiezen in de draft. Dat is in dit geval Cincinnati Bengals.

Dat team heeft tien minuten de tijd om een speler te kiezen. Mocht het door technische problemen niet lukken om binnen tien minuten de keuze door te geven aan de NFL, dan wordt de klok even stilgezet.

De verwachting is dat quarterback Joe Burrow als eerste wordt geselecteerd in de draft. De student van LSU leidde zijn school naar de nationale titel begin dit jaar door Clemson te verslaan. Hij werd ook uitgeroepen tot Most Valuable Player in de finale.

Burrow heeft een uitstekend seizoen achter de rug met 60 touchdown passes. Het lijkt er op dat hij in Cincinnati de opvolger gaat worden van Andy Dalton, die negen jaar heeft gespeeld voor de Bengals. Vers bloed is nodig bij de ploeg die vorig seizoen maar twee keer wist te winnen.

Washington Redskins mag als tweede kiezen en lijkt te gaan voor Chase Young. De defensive end speelde de afgelopen jaren voor de universiteit van Ohio State. Met zijn school strandde hij in de halve finale van de College Football play-offs.

Toch heeft hij het uitstekend gedaan. Met zijn 1 meter 96 en 120 kilogram is hij een plaag voor elke aanvaller. Zijn cijfers zijn dan ook uitstekend met 16.5 sacks en 6 forced fumbles. Young wordt door experts al vergeleken met Nick Bosa, de defensive end van de San Francisco 49ers. Die opvallend genoeg ook afkomstig is van Ohio State, een school die bekend staat om zijn talenten.

Dit zijn maar twee van de 255 spelers die geselecteerd gaan worden in de 2020 NFL Draft. Drie unieke avonden waarin nieuw talent wordt voorgesteld aan de wereld. (FOX Sports)

De eerste ronde van de NFL Draft zie je vannacht vanaf 01:00 op FOX Sports 1 & 6

Virtuele NFL draft loopt op rolletjes

24 april 2020
Virtuele NFL draft loopt op rolletjes
De eerste ronde van de NFL Draft is succesvol verlopen. In plaats van in Las Vegas werden de keuzes vanuit de huizen van werknemers van de verschillende...