Chiefs en Texans openen in september nieuw NFL-seizoen
Chiefs en Texans openen in september nieuw NFL-seizoen - © ANP

Chiefs en Texans openen in september nieuw NFL-seizoen

8 mei 2020
Als alles blijft zoals het nu is, zal Super Bowl winnaar Kansas City Chiefs het nieuwe seizoen op 10 september aftrappen. Ze krijgen dan bezoek van de Houston Texans. De Chiefs worden voorafgaand aan die wedstrijd nog geëerd voor eigen haar fans met de kampioenschapsringen.

De NFL is vooralsnog van plan om gewoon volgens schema te beginnen aan het seizoen, ondanks de coronacrisis. Waarschijnlijk wordt er zonder publiek gespeeld en dat terwijl er tijdens de eerste speelronde meteen een kraker op het programma staat. Tom Brady zal met zijn nieuwe ploeg, Tampa Bay Buccaneers, op bezoek gaan bij rivaal New Orleans Saints. Dat is de ploeg van Drew Brees die mogelijk zijn laatste seizoen gaat spelen. Op papier een mooie ontmoeting tussen twee ervaren quarterbacks.

Er is ook een nieuw team komend seizoen in de NFL. Nou eigenlijk is er een ploeg verhuisd. De Raiders gaan hun wedstrijden voortaan spelen in Las Vegas. De eerste wedstrijd in het gloednieuwe Allegiant stadium zal op 21 september zijn tegen de Saints.

Bengals-quarterback Joe Burrow zal tien dagen eerder zijn NFL-debuut maken tegen de Los Angeles Chargers. Het 23-jarige talent is dit jaar als eerste gekozen in de draft. (FOX Sports)