Baker tijdens de draft van 2019
Baker tijdens de draft van 2019 - © Pro Shots

Van gewapende overval verdachte NFL-spelers Baker en Dunbar melden zich bij politie

16 mei 2020
Twee American football-spelers hebben zichzelf bij de politie in Florida aangegeven. Het gaat om Deandre Baker (22) van New York Giants en Quinton Dunbar (27) van Seattle Seahawks. Tegen de twee cornerbacks uit de Amerikaanse profcompetitie NFL was een arrestatiebevel uitgevaardigd. Beiden worden verdacht van deelname aan een gewapende overval tijdens een thuisfeestje in Miramar.

 

Baker meldde zich zaterdag als eerste bij de politie. Een paar uur later volgde Dunbar.

Volgens de politie waren de feestgangers in de nacht van woensdag op donderdag aan het kaarten en videogamen toen er ruzie ontstond. Baker zou daarbij een pistool hebben getrokken en daarna met hulp van Dunbar en een andere handlanger een aantal aanwezigen hebben beroofd. De buit zou ongeveer 10.000 dollar (circa 9200 euro) zijn geweest, plus een aantal dure horloges ter waarde van ongeveer 25.000 dollar. De drie verdachten zouden er daarna in hun eigen bolides vandoor zijn gegaan.

Volgens de advocaten van de twee beschuldigde NFL-spelers hebben getuigen inmiddels een verklaring ondertekend waarin zij duidelijk aangeven dat zowel Baker als Dunbar niets met de gewapende overval te maken had. (ANP)