LANCE
LANCE - © FOXSports.NL

FOX Sports brengt onthullende documentaire 'LANCE'

19 mei 2020
Lance Armstrong verbaasde, ontroerde en verraadde de wielerwereld als groots winnaar én dopinggebruiker. In een tweedelige ESPN-documentaire over Armstrong zie je nieuwe onthullingen van de gevallen wielergrootheid zelf.

Armstrong overleefde teelbalkanker en verraste daarna vriend en vijand door zeven keer de Tour de France te winnen. Hij bereikte de heldenstatus in Amerika en ver daarbuiten, maar er werden ook vraagtekens gezet bij zijn prestaties. 

Hij ontkende tijdens zijn wielercarrière dopinggebruik en ging de strijd aan met journalisten en collega's in het peloton. Ook na zijn actieve loopbaan bleef hij volharden in zijn onschuld tot hij in een spraakmakend interview met Oprah Winfrey toch zijn dopingverleden deels onthulde.

De Amerikaanse wielrenner - wiens zeven tourzeges uit de boeken werden geschrapt - vertelde toen echter nog niet de gehele waarheid, zo blijkt in een tweedelige documentaire van ESPN. Nu laat de 48-jarige Armstrong geen vraag onbeantwoord.

FOX Sports-commentator en wielerliefhebber Vincent Schildkamp is vol lof over de tweedelige serie. "De documantaire benadert het niveau van 'The Last Dance', de geroemde serie over Michael Jordan."

De ESPN-documentaire 'LANCE' zie je zaterdag 6 juni (deel 1) en zaterdag 13 juni (deel 2) om 21.00 uur op FOX Sports 1