Marata Niukore
Marata Niukore - © ANP

Australisch toprugby in de NRL vanaf vrijdag op FOX Sports!

28 mei 2020
Waar eerder al de Bundesliga en de Zuid-Koreaanse honkbalcompetitie werden hervat, is nu ook de hoogste rugbycompetitie van Australië weer van start gegaan: de National Rugby League (NRL). Ook voor toprugby Down Under zit je de komende tijd goed op FOX Sports!
Hervatting

De NRL 2020 is alweer twee maanden geleden afgetrapt, maar lag net zoals vele andere sportcompetities stil vanwege de corona-uitbraak. Halverwege maart kregen Parramatta Eels en Canterbury-Bankstown Bulldogs de eer het nieuwe seizoen af te trappen.

Mede door de 8-2 zege die de Eels toen boekten, mag de club van trainer en oud-jeugdspeler Brad Arthur zich lijstaanvoerder noemen. Met maar liefst 88 punten ligt Parramatta voorlopig op koers om de vijfde NRL-titel uit de clubhistorie binnen te slepen.

Samen met Brisbane Broncos heeft het echter wel een wedstrijd meer gespeeld dan de rest. Beide ploegen stonden vrijdag als eerste clubs na de competitiepauze weer op het veld. De Broncos hadden echter – met name door een eenzijdige tweede helft – weinig in te brengen tegen de Eels.

Play-offs

De eerste clash die op FOX Sports te zien zal zijn, is die tussen North Queensland Cowboys (7) en Gold Coast Titans (16). De Titans staan momenteel op de positie waarop ze vorig seizoen eindigde: laatste. Zij zijn samen met de New Zealand Warriors nog altijd de enige twee clubs die nooit kampioen wisten te worden.

De Cowboys herstelden zich tegen de Bulldogs van een nederlaag tegen de Broncos en staan zevende. Die positie zal de ploeg uit Townsville koesteren, want slechts de bovenste acht zullen aan het eind van de rit deelnemen aan de play-offs.

North Queensland Cowboys vs. Gold Coast Titans zie je vrijdag om 10.00 uur LIVE op FOX Sports 1 en 5

Laagvliegers

Ook de eerder genoemde Warriors (15) komen dit weekend in actie. Zij nemen het op tegen St. George Illawara Dragons, de nummer dertien van de NRL. Voor beide ploegen lijken de play-offs een schier onmogelijk doel. Ook vorig seizoen eindigden ze allebei in de kelder van de competitie.

De laatste wedstrijd van dit weekend is de ontmoeting tussen Manly-Warringah Sea Eagles - vorig jaar nog halvefinalist - en de Bulldogs. Met name de Sea Eagles zullen gebrand zijn om ook dit jaar weer tot de beste acht te behoren. Dan zullen de mannen uit Brookvale wel nog minimaal vier plaatsen moeten stijgen.

New Zealand Warriors vs. St. George Illawara zie je zaterdag om 7.00 uur LIVE op FOX Sports 1 en 6 

Manly-Warringah Sea Eagles vs. Canterbury-Bankstown Bulldogs zie je zondag om 10.30 uur LIVE op FOX Sports 1 en 6

Kartonnen fans

Net als eerder in de Bundesliga bij Borussia Mönchengladbach, kunnen ook NRL-fans middels kartonnen borden tóch aanwezig zijn in de stadions. Voor $22 en een ingezonden foto zijn de Australische rugbyfans 'gewoon' aanwezig bij hun favoriete club. (FOX Sports)

De NRL zie je elke donderdag tot en met zondag LIVE op FOX Sports

Let op: maandag 8 juni is er een extra wedstrijd: Canterbury-Bankstown Bulldogs vs. St. George Illawara Dragons