NHL
NHL - © Pro Shots

IJshockeyers NHL mogen het ijs weer op

5 juni 2020
De ijshockeyers uit de NHL mogen vanaf maandag weer het ijs op. Dan begint de tweede fase van het stappenplan dat moet leiden tot hervatting van het seizoen. De clubs mogen hun trainingsfaciliteiten op 8 juni weer openen.

In kleine groepjes van maximaal zes spelers tegelijk mogen de ijshockeyers gaan trainen, ook op het ijs. Dat gebeurt allemaal op vrijwillige basis. De spelers die het nog niet zien zitten, hoeven niet naar de club te komen. De organisatie van de NHL heeft de clubs opgedragen om hun spelers medisch te onderzoeken.

De grootste ijshockeycompetitie ter wereld werd net als de NBA (basketbal) en MLS (voetbal) in maart stilgelegd vanwege het coronavirus. Vorige week onthulde de NHL het plan om bij de hervatting van het seizoen direct te beginnen met de play-offs.

Daar zouden dan 24 in plaats van zestien teams aan mogen meedoen. Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, zouden alle wedstrijden in slechts twee steden worden gehouden. De gesprekken tussen de NHL en de spelersvakbond daarover lopen nog. (ANP)