MLB-ster Mike Trout: "Als er iets gebeurt moet je heroverwegen"

Drievoudig MVP niet comfortabel met herstart MLB

4 juli 2020
Mike Trout van Los Angeles Angels twijfelt nog over de herstart van de MLB. De MVP van afgelopen seizoen wordt binnenkort vader en wil niet riskeren de geboorte van zijn eerste kind te moeten missen.

"Weet je, we willen spelen, maar het komt erop neer hoe veilig we zullen zijn. Als er een uitbraak is, of als er de komende weken iets gebeurt, moet je zeker heroverwegen", aldus de drievoudige MVP.

De 28-jarige buitenvelder van de Angels gaat verder: "Natuurlijk hou ik van honkbal, maar ik moet soms doen wat goed is voor mijn gezin, het grootste deel van de tijd moet ik alles doen voor mijn gezin. Het wordt een moeilijke beslissing als er onderweg iets gebeurt."

"Als ik positief test... Ik heb met een paar doktoren gesproken die zeggen dat ik de baby veertien dagen niet kan zien. En als Jess (zijn vrouw, red.) de baby ook veertien dagen niet ziet als ze positief is. Dan zullen we van streek zijn."

Eerder maakten werper Joe Ross en binnenvelder Ryan Zimmerman van regerend kampioen Washington Nationals al bekend het seizoen over te slaan in verband met angst voor het coronavirus.

Na lang gesteggel tussen de clubeigenaren en de spelers is besloten het MLB-seizoen te verkorten van 162 naar 60 wedstrijden. Dit verkorte seizoen start op 23 of 24 juli en is LIVE te zien op FOX Sports. In Amerika zijn er diverse uitbraken van het coronavirus in verschillende staten zoals Florida en Arizona, waar één of meerdere teams hun thuiswedstrijden spelen. (FOX Sports)