David Price
David Price - © Pro Shots

Onzekerheid troef in MLB: weer besmettingen en afmeldingen

5 juli 2020
Twee weken voor de start van het Amerikaanse honkbalseizoen in de Major League waart het coronavirus bij sommige clubs rond in de selectie. Atlanta Braves meldde dat vier spelers positief hebben getest, bij New York Yankees zijn twee honkballers besmet.

De organisatie van de MLB meldde vrijdag dat de eerste testronde onder 3185 werknemers van de 30 clubs 38 positieve gevallen had opgeleverd, onder wie 31 spelers.

Bij de Braves hebben Freddie Freeman, Touki Toussaint, Will Smith en Pete Kozma het virus onder de leden. Freeman en Kozma vertonen ook de symptomen van Covid-19, zoals koorts. Bij de Yankees hebben DJ LeMahieu en Luis Cessa positief getest. Alleen Cessa vertoont milde symptomen.

Afzeggingen

Inmiddels hebben ook diverse spelers afgezegd voor het komende seizoen. Eerder maakten werper Joe Ross en binnenvelder Ryan Zimmerman van regerend kampioen Washington Nationals al bekend het seizoen over te slaan in verband met angst voor het coronavirus.

Nu heeft ook werper David Price van Los Angeles Dodgers afgezegd. De werper geeft in een statement aan prioriteit te geven aan de gezondheid van zijn familie en daarom dit seizoen te laten schieten. De Dodgers hebben aangegeven zijn keuze te steunen en hopen hem volgend seizoen te kunnen verwelkomen. Price kwam in de winter over van de Boston Red Sox en heeft nog geen wedstrijd gespeeld in 'Dodger Blue'.

Trout

MVP Mike Trout gaf ook al aan te twijfelen aan deelname. Hij wordt binnenkort voor het eerst vader en wil niet het risico lopen de geboorte van zijn kind te moeten missen:

"Als ik positief test... Ik heb met een paar doktoren gesproken die zeggen dat ik de baby veertien dagen niet kan zien. En als Jess (zijn vrouw, red.) de baby ook veertien dagen niet ziet als ze positief is. Dan zullen we van streek zijn."

Het seizoen zou eigenlijk al in maart beginnen, maar moest worden uitgesteld als gevolg van de coronacrisis. Het is nu de bedoeling dat op 23 of 24 juli de eerste bal wordt gegooid in de Major League. Het wordt een kort seizoen waarin de clubs in de reguliere competitie slechts zestig wedstrijden spelen in plaats van 162. (FOX Sports/ANP)