Zaterdagavond

Vanavond 'Imperfect': het verhaal achter de 'perfecte' honkballer Roy Halladay

11 juli 2020
Roy Halladay was de perfecte honkballer. Maar achter die perfectie schuilde een verhaal van angsten, depressies en onrealistische verwachtingen. In 2017 stortte hij met zijn vliegtuigje neer. Uit de autopsie bleek dat hij verschillende medicatie had gebruikt en niet de lucht in had gemogen.

Honkbal is meer dan alleen homeruns slaan of mooie vangballen. De pitchers kunnen er ook een mooie wedstrijd van maken en een van de beste ooit was Roy Halladay. Tussen 1998 en 2013 speelde hij in de MLB voor Toronto Blue Jays en Philadelphia Phillies. In Canada werd hij een volksheld, maar in Philadelphia bereikte hij zijn grootste successen.

In 2010 veranderde alles wat Halladay aanraakte in goud. Op 29 mei 2010 wierp hij een perfect game: zonder honklopers kreeg hij alle 27 slagmannen op rij uit. Een van de bijzonderste prestaties in het honkbal. Daar bleef het echter niet bij. In zijn allereerste play-offwedstrijd gooide hij een no-hitter. In de play-offs ongekend. Als toetje werd Halladay ook nog eens uitgeroepen tot beste pitcher van het seizoen.

In 2013 beëindigt hij zijn carrière vroegtijdig door blessureleed, maar heeft hij het in zijn persoonlijk leven ook heel moeilijk. Hij raakt verslaafd aan verschillende antidepressiva.

Intussen bestuurt hij als hobby ook kleine vliegtuigjes om zo ook zijn hoofd te legen. Dat is samen met zijn verslaving echter een dodelijke combinatie en in 2017 gaat het mis.

ESPN Film: Imperfect – The Roy Halladay Story is zaterdag om 22:00 te zien op FOX Sports 1