Kenley Jansen
Kenley Jansen - © Pro Shots

MLB is back! Nederlanders in actie bij heerlijk openingsweekend

23 juli 2020
In de nacht van 23 op 24 juli zie je op FOX Sports de start van het nieuwe MLB-seizoen. De Amerikaanse honkbalcompetitie begint met een prachtig openingsweekend: topteams komen in actie én Nederlanders staan in de schijnwerpers.

Het lange wachten van de liefhebber van Major League Baseball wordt in de nacht van 23 op 24 juli eindelijk beloond. Dan start het ingekorte honkbalseizoen met het duel tussen titelverdediger Washington Nationals en grootmacht New York Yankees. De Nationals wonnen vorig jaar de World Series na een strijd met de Houston Astros. De Yankees liepen de finale van het MLB-seizoen in 2019 mis door toedoen van diezelfde Astros. 

Nederlandse toppers

De Yankees moeten het dit seizoen doen zonder Didi Gregorius. De Nederlandse korte stop verkaste naar Philadelphia Phillies. Andere Nederlandse blikvangers zijn Andrelton Simmons (Los Angeles Angels), Jonathan Schoop (Detroit Tigers), Jurickson Profar (San Diego Padres), Ozzie Albies (Atlanta Braves) en toppitcher Kenley Jansen (titelfavoriet Los Angeles Dodgers).

Programma

Kenley Jansen is de eerste Nederlander die het veld kan betreden tijdens het nieuwe seizoen. Zijn Los Angeles Dodgers nemen het op tegen San Francisco Giants. Ook de andere Nederlandse troeven zie je live in actie op FOX Sports 6. Op zaterdag en zondag worden de wedstrijden om 19.00 uur ook uitgezonden op FOX Sports 1. 

Programma MLB | FOXSports.NL

MLB en corona

Het coronavirus heeft ook grote gevolgen voor de Amerikaanse honkbalcompetitie. De start van het MLB-seizoen werd opgeschoven van maart naar juli en de teams spelen 60 duels in plaats van 162. Bovendien werden er medio juli 83 spelers positief getest op het virus en kunnen de Toronto Blue Jays niet in eigen huis spelen na interventie van de Canadese autoriteiten.

Didi Gregorius moet eveneens rekening houden met zijn gezondheid. De korte stop van de Phillies zit in de risicogroep vanwege een chronische nierziekte. "De nieraandoening heb ik al een tijdje en zal er voor de rest van mijn leven blijven", aldus Gregorius in The Philadelphia Inquirer. "Ik heb een goed gesprek met de dokters gehad en die gaan me helpen om veilig en gezond te blijven. Ik behoor tot de risicogroep en dat is de reden dat ik elke dag met een masker loop."

Daarnaast ontbreken er een aantal spelers die ervoor kozen om het verkorte seizoen in coronatijd aan zich voorbij te laten gaan, waaronder zesvoudig All-Star Buster Posey (San Francisco Giants) en meerdere spelers van de Washington Nationals. 

(FOX Sports)

Het nieuwe MLB-seizoen zie je vanaf 23 juli LIVE op FOX Sports 

 

MLB 2020: Wie wint World Series?

23 juli 2020
MLB 2020: Wie wint World Series?
Na een vertraging van bijna vier maanden gaat het nieuwe seizoen in de Major League Baseball komende nacht echt van start. Als we de Amerikaanse...