Washington Nationals
Washington Nationals - © Pro Shots

MLB 2020: Wie wint World Series?

23 juli 2020
Na een vertraging van bijna vier maanden gaat het nieuwe seizoen in de Major League Baseball komende nacht echt van start. Als we de Amerikaanse honkbalexperts en bookmakers moeten geloven, wordt regerend kampioen Washington Nationals onttroond.

Los Angeles Dodgers

ESPN heeft 32 toonaangevende honkbalexperts ondervraagd. Een ruime meerderheid (18 stemmen) wijst Los Angeles Dodgers aan als topfavoriet voor het winnen van de World Series. Goed nieuws dus voor Oranje-international Kenley Jansen, de pitcher van de Dodgers.

De absolute blikvanger bij de grootste titelkandidaat is de 25-jarige buitenvelder Cody Bellinger. En daar kwam begin dit jaar nog een sterspeler bij: Mookie Betts. De 27-jarige rechtsvelder maakte de overstap van Boston Red Sox en strijkt de komende 12 jaar 365 miljoen dollar op.

Mocht LA Dodgers de World Series winnen, dan wordt een einde gemaakt aan de 'droogte' van 32 jaar. In 2017 en 2018 waren de Dodgers al dichtbij de hoofdprijs, maar toen werd in de finale verloren van respectievelijk Houston Astros en Boston Red Sox.

New York Yankees

Naast de Dodgers geldt ook New York Yankees als serieuze kanshebber, zeker als manager Aaron Boone kan beschikken over zijn beste spelers. Op Luis Severino (elleboogblessure) na, lijkt dat nu het geval. Want sterkhouders Miguel Andujar, Aaron Hicks, Giancarlo Stanton en Aaron Judge zijn waarschijnlijk op tijd hersteld van blessures.

Ook wordt veel verwacht van de nieuwe Yankee Gerrit Cole. Dat mag ook wel, want de 29-jarige werper werd eind vorig jaar aangetrokken en gaat in New York in negen jaar tijd zeker 280 miljoen euro verdienen. Voor de laatste World Series-titel van de Yankees moeten we terug naar 2009.  

Washington Nationals

Regerend kampioen is Washington Nationals. De ploeg uit de hoofdstad wist de World Series vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis te winnen door Houston Astros te verslaan. De kans op titelprolongatie is volgens bookmakers en experts nihil. (FOX Sports


In de nacht van donderdag op vrijdag zie je LIVE de opening van het nieuwe MLB-seizoen op Fox Sports
01:00 uur: Nationals - Yankees 
04:00 uur: Dodgers - Giants