Joe Kelly
Joe Kelly - © Pro Shots

Kelly 8 wedstrijden geschorst

30 juli 2020
Dodgers-pitcher Joe Kelly is 8 wedstrijden geschorst na zijn wangedrag op de heuvel op dinsdag. Tijdens de wedstrijd tegen Houston gooide Kelly twee keer een bal richting het hoofd van een speler van de Astro's. Hij zei zelf dat het "niet zijn beste pitches" waren. De MLB verdenkt recidivist Kelly van opzet.

De serie wedstrijden tussen de Dodgers en de Astro's was op voorhand al een beladen. Beide clubs stonden in de World Series van 2017 tegenover elkaar. Houston pakte toen de titel, maar werd later zwaar gestraft vanwege het bespioneren van de tegenstanders. De Astro's gebruikten een geheime camera om de tekens van de tegenstanders te ontrafelen. 

Die voorgeschiedenis leidde dinsdag tot een grimmige sfeer in Houston, maar het ging pas mis toen Kelly eerst Alex Bregman bijna raakte. En later miste hij ook het hoofd van Carlos Correa op een haar na. Toen Kelly daarna ook nog de bank van de Astro's uitdaagde, sloeg de vlam in de pan. 

Kelly werd eerder in zijn carrière al eens zes wedstrijden geschorst. In zijn tijd bij de Boston Red Sox gooide in een wedstrijd tegen de New York Yankees Tyler Austin een bal keihard tussen de ribben. Toen Austin verhaal kwam halen, verkocht hij 'm ook nog een tik. Door deze voorgeschiedenis valt de straf nu hoger uit. Kelly is in beroep gegaan.