Lebron James - Reggie Jackson
Lebron James - Reggie Jackson - © ANP

NBA: Eerste speler met corona scoort direct, James klopt Clippers

31 juli 2020
In navolging van andere sportcompetities is nu ook de grootste basketbalcompetitie ter wereld, de NBA, weer van start gegaan. Rudy Gobert, wiens positieve coronatest in maart zorgde voor het stilleggen van de Amerikaanse basketbalcompetitie, scoorde donderdag (lokale tijd) bij de herstart van de NBA de eerste twee punten van de wedstrijd, voor zijn team Utah Jazz. De Fransman opende de score met zijn eerste schotpoging tegen de New Orleans Pelicans.

Gobert baarde in maart opzien door te laten zien niet bang te zijn voor het coronavirus. Hij raakte bewust alle microfoons aan tijdens een persconferentie. Niet veel later werd Gobert echter positief getest op het virus, waardoor de stekker voor lange tijd uit het NBA-seizoen ging.

In de wedstrijd tegen de Pelicans scoorde Gobert direct de eerste punten van de wedstrijd. Het werd nog mooier voor de Fransman, want hij besliste aan het einde van de rit ook nog eens de wedstrijd. Utah Jazz won de ontmoeting met de New Orleans Pelicans, het werd 106-104. 

James klopt Clippers

Met nog 12 seconden op de klok maakte basketballer LeBron James donderdag het winnende schot voor Los Angeles Lakers tegen stadgenoot Clippers. Het werd 103-101 bij de bloedstollende herstart van het NBA-seizoen. 

Mede vanwege de strenge coronamaatregelen misten de Clippers twee spelers: reserve-guard Lou Williams bevindt zich in quarantaine nadat hij de 'bubbel' in Florida had verlaten, forward Montrezl Harrell verliet zijn ploeg op 17 juli wegens privéomstandigheden en kan ook pas terugkeren na isolatie. 

De Lakers leiden in de Western Conference met 50 zeges tegen 14 nederlagen. LA Clippers (44-21) staat tweede.

De NBA maakt na een onderbreking van bijna vijf maanden het seizoen af met een kleiner deelnemersveld en heeft alle deelnemende teams ingekwartierd op het ESPN Sportcomplex in Orlando. Van de 30 teams doen er 22 mee aan het restant van het seizoen. Ze spelen eerst nog een aantal wedstrijden uit de reguliere competitie, waarna de play-offs van start gaan. (ANP/FOX Sports)