Profar en Schoop
Profar en Schoop - © Pro Shots

Schoop in bloedvorm met nieuwe homerun, ook Profar belangrijk

vrijdag 31 juli
Jonathan Schoop heeft voor de derde wedstrijd op rij een homerun geslagen. De Nederlands international kon echter niet voorkomen dat zijn Detroit Tigers met 5-3 ten onder gingen tegen Kansas City Royals.

Zodoende is de balans na vier opeenvolgende wedstrijden tussen beide clubs in evenwicht. De vorige twee ontmoetingen werden gewonnen door de Tigers, met daarin steeds een homerun van Schoop. Donderdag was de Curaçaoënaar goud waard met een two-run homerun, waarmee hij de basis legde voor een comeback vanaf een 4-0 achterstand. 

Profar

Ook Jurickson Profar heeft zijn eerste homerun van het seizoen geslagen. De Nederlands international droeg met in totaal drie binnengeslagen punten bij aan de 12-7 zege van zijn San Diego Padres op San Fransisco Giants. 

Door de zege blijven de Padres van Profar op de derde plaats in de National League West, met vijf zeges uit zeven wedstrijden. Dat is evenveel als Los Angeles Dodgers van Kenley Jansen, dat ook wist te winnen.

Ook Xander Bogaerts boekte met zijn Boston Red Sox een zege. Dat gold niet voor Ozzie Albies (Atlanta Braves) en Andrelton Simmons (Los Angeles Angels); beiden gingen onderuit. Didi Gregorius kwam met Philadelphia Phillies vanwege nieuwe coronabesmettingen niet in actie. (FOX Sports)