NHL
NHL - © FOXSports.NL

Vanavond is de NHL na 142 dagen terug

zaterdag 1 augustus
In navolging van de MLB en de NBA is ook de NHL terug van weggeweest. Vanavond zijn er na 142 dagen weer wedstrijden in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie.

Het seizoen lag sinds begin maart stil vanwege het coronavirus. Er waren op dat moment nog 189 wedstrijden te spelen in het reguliere seizoen.

Door die 189 duels gaat een streep. In plaats daarvan zal de competitie verder gaan in een toernooivorm met 24 teams. In de NHL komen 31 teams uit, maar op basis van de ranglijst is er voor dit seizoen dus afscheid genomen van zeven teams. Van de 24 teams die wel aan het toernooi mee doen, gaan zestien clubs in een best-of-five series uitmaken wie zich zal gaan plaatsen voor de Stanley Cup.

Uitzondering

Voor de beste vier ploegen van beide Conferences is een uitzondering gemaakt. Zij spelen onderlinge duels en zijn al verzekerd van deelname aan de play-offs. De overige zestien ploegen moeten dus eerst een best-of-five serie winnen en mochten ze die winnen dan worden ze gekoppeld aan een van de vier bovenste ploegen.

De wedstrijden zijn onderverdeeld over twee locaties in Canada. De teams die uitkomen in de Eastern Conference zullen in Toronto spelen, de clubs die actief zijn in de  Western Conference hebben Edmonton als uitvalsbasis. De Stanley Cup, die gepland staat voor oktober, zal alleen in Edmonton afgewerkt worden.

Stanley Cup

Elk team heeft het recht om 52 personen, onder wie maximaal 31 spelers, mee te nemen naar Canada. De aanwezigen moeten elke dag een coronatest afnemen. Normaliter wordt in de Stanley Cup, het knock-out toernooi na de reguliere competitie, bepaalt wie zich voor een jaar het beste ijshockeyteam van Noord-Amerika mag noemen. In tegenstelling tot de reguliere competitie behoudt de Stanley Cup wel de normale opzet.

De eerste wedstrijd in de kwalificatie voor de Stanley Cup gaat vanavond tussen de Carolina Hurricanes en de New York Rangers. Zij strijden in een best-of-five serie voor een plaats in de play-offs.

Het eerste duel van de best-of-five serie is om 18.00 uur LIVE te zien bij ons op FOX Sports 6, gevolgd door de Edmonton Oilers tegen de Chicago Blackhawks. (FOX Sports)

NHL weer van start op 1 augustus

11 juli 2020
NHL weer van start op 1 augustus
De Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL wordt op 1 augustus hervat. Het bestuur van de NHL en de vertegenwoordigers van de spelers hebben daarover...