Isan Diaz
Isan Diaz - © Pro Shots

Honkballer Miami Marlins stopt vanwege besmettingen

zondag 2 augustus
Honkballer Isan Diaz van Miami Marlins heeft besloten om dit seizoen niet meer in actie te komen. De 24-jarige honkballer uit Puerto Rico vindt het risico te groot. Afgelopen week bleken maar liefst achttien van zijn teamgenoten en twee leden van de staf besmet te zijn met het coronavirus. De MLB ziet voorlopig geen redenen om het seizoen stil te leggen.

"Het was een zware week, waarin zoveel van mijn teamgenoten het virus bleken te hebben", schrijft Diaz op Instagram. "Het virus verspreidt zich zo snel. Na lang wikken en wegen heb ik de moeilijke beslissing gemaakt om de rest van het seizoen 2020 over te slaan." De Puerto Ricaan was net begonnen aan zijn tweede seizoen in de Major League.

Nieuwe besmettingen

Het Amerikaanse honkbalseizoen ging vorige week van start, maar het schema is nu al overhoop gegooid door besmettingen bij de Marlins, Philadelphia Phillies (drie stafleden) en St. Louis Cardinals (drie spelers en meerdere stafleden). De Cardinals zouden zaterdag tegen Milwaukee Brewers spelen, maar dat duel werd uitgesteld nadat twee honkballers van de Cardinals positief testten op het longvirus. 

Uit een tweede testronde blijkt dat nog een speler en meerdere medewerkers mogelijk ook besmet zijn. Daardoor kon de wedstrijd ook zaterdag niet worden ingehaald en is het ook onzeker of de ontmoeting tussen de Brewers en de Cardinals doorgeschoven kan worden naar zondag. De spelers en begeleiders van de St. Louis Cardinals zitten voorlopig in isolatie in hun hotelkamers.

Beheersbaar

Rob Manfred, de commissaris van de Amerikaanse honkbalcompetitie MLB, is niet van plan het seizoen stil te leggen, ondanks dat er nieuwe coronabesmettingen zijn opgedoken bij honkbalteams en daardoor wederom een wedstrijd is uitgesteld. "We gaan spelen", zei commissaris Rob Manfred tegen ESPN. "Ik ben geen opgever en er is geen reden om nu te stoppen. We hebben flexibel moeten zijn, maar het is beheersbaar."

Het is de bedoeling dat Miami Marlins en Philadelphia Phillies, de club van Oranje-international Didi Gregorius, begin volgende week weer gaan honkballen. (FOX Sports/ANP)