Kittle
Kittle - © ANP

Tight end day in de NFL: Kittle en Kelce verlengen

13 augustus 2020
De twee beste tight ends van de NFL hebben vandaag allebei hun contract verlengd. George Kittle bereikte met de San Francisco 49ers overeenstemming over een 5-jarig contract dat hem in totaal 75 miljoen dollar oplevert. Travis Kelce blijft de komende 6 jaar bij de Kansas City Chiefs, de regerend kampioen in de NFL. Het salaris van de veteraan, Kelce is 30, komt uit op 14,5 miljoen dollar per jaar.

Dus is Kittle nu de best betaalde speler op die positie. Austin Hooper van de Cleveland Browns was de recordhouder. Die verdient een slordige 10 miljoen per seizoen. Kittle zit daar dus ver boven. Dit seizoen groeide de 49’er uit tot een superster. Nooit eindigde een tight end het seizoen met 1377 receiving yards en zijn totaal van bijna 3000 in 3 seizoenen is ook ongeëvenaard. Kittle passeert daarmee ook bijvoorbeeld de bekendste tight end, Rob Gronkowski, van de Patriots.

Kittle geldt ook als grondlegger van de ‘national tight end day’. Een uit de hand gelopen grap, geadopteerd door de NFL. De nieuwe feestdag is afgelopen seizoen voor het eerst gevierd, op de laatste zondag van oktober. Het concept is simpel volgens Kittle: op deze dag scoren tight ends overal in het land touchdowns.   

In de Superbowl stonden Kittle en Kelce nog tegenover elkaar en de bescheiden 1 yard touchdown van Kelce was het begin van de wederopstanding van de Chiefs tijdens de finale. Na de onwaarschijnlijke megadeal van quarterback Mahomes (een half miljard dollar voor 10 jaar) en de 100 miljoen voor tackle Chris Jones deelt de Superbowl-kampioen dus alweer een langlopend contract uit aan een van de steunpilaren van het kampioensteam. (FOX Sports)