Mookie Betts slaat drie homeruns en evenaart legendarisch record

Mookie Betts slaat drie homeruns en evenaart legendarisch record

14 augustus 2020
Mookie Betts heeft zich vannacht in een legendarisch rijtje honkballers geslagen door drie homeruns te slaan in één wedstrijd. Dat deed hij voor de zesde keer in zijn carrière en dat lukte tot nu toe alleen Sammy Sosa en Johnny Mize.

Betts sloeg zijn homeruns namens de Los Angeles Dodgers tegen San Diego Padres. De Dodgers wonnen de partij met 11-2. De buitenvelder speelde sowieso een nagenoeg perfecte wedstrijd: hij kwam vier keer aan slag, sloeg drie homeruns, sloeg vijf man over de thuisplaat en mocht er zelf vier keer overheen lopen.

Dat Betts nu al Sammy Sosa en Johnny Mize evenaart mag knap genoemd worden omdat hij slechts 813 wedstrijden nodig had om het record te evenaren. Sosa speelde 2354 wedstrijden, Mize heeft er 1884 achter zijn naam staan.

Betts is de op een na best bestaalde honkballer ooit en tekende onlangs een mega-contract tot 2032 ter waarde van 365 miljoen dollar. Mike Trout bleef de best betaalde speler in de MLB, hij signeerde in 2019 een deal ter waarde van 427 miljoen dollar. (FOX Sports)