arantxa rus
arantxa rus - © Pro Shots

Arantxa Rus plaatst zich voor Cincinnati, Clijsters zegt af

21 augustus 2020
Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Southern & Western Open. Rus won in de tweede kwalificatie-ronde met 6-4 en 6-3 van de Servische Nina Stojanovic.

​Rus is de enige Nederlandse deelnemer in het enkelspel. Kiki Bertens is vanwege zorgen om corona niet afgereisd naar Amerika. De Southern & Western Open, na de Grand Slams één van de grootste toernooien op de WTA en ATP-tour, wordt  normaal gehouden in Cincinnati. Maar dit jaar niet in verband met corona. Het toernooi wordt in New York gespeeld, op hetzelfde complex waar aansluitend ook de US Open wordt gehouden. Alle spelers kunnen dan wekenlang in hetzelfde hotel blijven en op dezelfde banen trainen en spelen om kans op besmetting te verkleinen.

Kim Clijsters heeft nog te veel last van een buikspierblessure om in actie te kunnen komen bij het toernooi van Cincinnati. De 37-jarige Belgische hoopt wel op tijd fit te zijn voor de US Open, die op 31 augustus in New York begint. ,,Het is een ontgoocheling dat ik moet afzeggen, maar in overleg met de dokter en mijn entourage hebben we beslist dat ik meer tijd nodig heb om te herstellen", zegt Clijsters. ,,Ik blijf hier in de bubbel en zal me samen met mijn team voorbereiden op de US Open."  (FOX Sports)


Het  WTA en ATP toernooi van Cincinnati is vanaf zaterdag 17.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 5.