LeBron James: "Ik wist: Kobe is hier bij ons"

King James schittert op Kobe Bryant Day

25 augustus 2020
Los Angeles Lakers en de stad LA hebben de datum 24 augustus aangegrepen om Kobe Bryant opnieuw te herdenken.

De Lakers speelden maandag in de play-offs van de NBA in speciale tenues tegen Portland Trail Blazers.

Het was maandag 'Kobe Bryant Day' in LA, omdat de datum 24 augustus overeen komt met de nummers waarmee hij speelde. De topbasketballer, die begin dit jaar om het leven kwam bij een helikoptercrash, droeg in zijn lange en succesvolle carrière bij de Lakers de nummers 8 en 24.

LeBron James en de andere basketballers van de Lakers speelden in Orlando tegen de Trail Blazers in een zwart tenue, als eerbetoon aan Bryant die de bijnaam 'Black Mamba' had. Op het shirt stond een wit hartje met daarin een 2, het nummer waarmee Bryants 13-jarige dochter Gianna speelde. Ook zij kwam eind januari om bij de helikoptercrash in de buurt van Los Angeles.

The Lakers namen een voorsprong van 3-1 tegen Portland Trail Blazers door de vierde wedstrijd met 135-115 te winnen. LeBron James tekende voor 30 punten bij de Lakers, die Anthony Davis in het derde kwart kwijtraakten vanwege rugproblemen. Bij de Trail Blazers viel Damian Lillard uit met een knieblessure.

"Het was bijzonder om op 'zijn' datum 24/08 te spelen. Het stond in de sterren geschreven", sprak LeBron James na afloop van het speciale duel. "Toen we met 24-8 voor stonden wist ik: oké, hij is hier bij ons, Het was een prachtige avond." 

 

In de stad Los Angeles werd ook een herdenking gehouden voor de basketballer die afgelopen zondag 42 jaar zou zijn geworden. De gemeenteraadsleden Curren Price en Herb Wesson presenteerden daar hun voorstel om een kilometerslange weg in LA om te dopen in de Kobe Bryant Boulevard. "Hoe mooi zou het zijn als we straks een kampioenschap van de Lakers kunnen vieren op de Kobe Bryant Boulevard?", zei Wesson. De weg ligt vlakbij het Staples Center, het stadion van de club. De gemeenteraad moet officieel nog goedkeuring geven aan de naamswijziging. (FOX Sports/ANP)