LA Lakers-speler LeBron James
LA Lakers-speler LeBron James - © Pro Shots

Favorieten LA Lakers en LA Clippers willen basketbalseizoen beëindigen

27 augustus 2020
Nadat Milwaukee Bucks besloot om hun play-off wedstrijd van vannacht te boycotten, is er een officieuze bijeenkomst geweest in de NBA waarbij onder meer basketbalster LeBron James aanwezig was. Zijn team, Los Angeles Lakers, en stadsgenoot Los Angeles Clippers zijn twee van de teams die de play-offs in de NBA willen staken en het seizoen willen beëindigen.

 

Een meerderheid van de teams wil de play-offs gewoon afmaken. De Lakers en de Clippers eindigden in de Western Conference respectievelijk eerste en tweede en stonden in hun best-of-seven serie allebei op voorsprong. Het is momenteel nog onduidelijk wanneer de play-offs worden hervat.

De coach van Los Angeles Clippers, Doc Rivers, reageerde op een persconferentie op de gebeurtenissen in de Verenigde Staten en liet op emotionele wijze weten dat er verandering wordt geëist. Zijn woorden werden online veel gedeeld, onder meer door oud-president Barack Obama.  

 

De boycot in de Verenigde Staten volgt nadat de teams een statement willen maken tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten. Een paar dagen geleden werd Jacob Blake, een zwarte man, door politieagenten zevenmaal in zijn rug geschoten in de Amerikaanse staat Wisconsin. In navolging van de dood van George Floyd, eind mei, is ook nu de ophef groot en zijn er ook nu veel demonstraties en ongeregeldheden. 

Milwaukee Bucks, dat afkomstig is uit de staat Wisconsin, besloot als eerste sportteam in de Verenigde Staten om hun wedstrijd, game five van de best-of-seven serie tegen Orlando Magic, te boycotten. De NBA steunde de Bucks en kwam met een statement: “De NBA en de spelersorganisatie van de NBA hebben aangekondigd dat in reactie op het besluit van de Milwaukee Bucks om niet te spelen in game five tegen Orlando Magic, alle drie de wedstrijden zijn uitgesteld.” (FOX Sports)