naomi osaka
naomi osaka - © Pro Shots

Naomi Osaka treedt toch aan in halve finale Cincinnati

28 augustus 2020
Tennister Naomi Osaka zal vanmiddag alsnog haar halve finale wedstrijd spelen op het toernooi van Cincinnati in New York. Osaka had zich woensdag teruggetrokken uit protest tegen het politiegeweld tegen zwarte Amerikanen in de VS.

,,Meer nog dan een sporter ben ik een zwarte vrouw", schreef ze op Twitter. ,,En als zwarte vrouw heb ik het gevoel dat er nu veel belangrijker zaken zijn die direct aandacht nodig hebben dan mij te zien tennissen. Ik verwacht niet dat er meteen iets drastisch gaat veranderen als ik niet speel. Maar als ik een dialoog op gang kan brengen in een overwegend witte sport, dan zie ik dat als een stap in de goede richting." Het toernooi werd daarop stilgelegd, de WTA en ATP schaarden zich achter haar protest en sloten zich aan bij de andere sportbonden die niet in actie kwamen.

Gisteren werden er geen wedstrijden gehouden maar vandaag wordt het toernooi hervat met de halve finales, mét Osaka. "Na een overleg met de WTA en de Amerikaanse tennisbond heb ik op hun verzoek besloten vrijdag weer te gaan spelen", zo verklaart de 22-jarige Japanse tegenover persbureau Reuters haar keuze. "Ze besloten alle wedstrijden uit te stellen en daarmee is er veel aandacht gekomen voor de actie. Ik bedank ze voor hun steun." (FOX Sports)

Dit is het schema vandaag op FOX Sports 5:

17:00 uur Elise Mertens – Naomi Osaka 
19:00 uur Stefanos Tsitsipas – Milos Raonic 
21:00 uur Novak Djokovic – Roberto Bautista Agut