LeBron James over boycot: "Het was een kans om even diep adem te halen"

Lakers door bij terugkeer NBA; spelers eren Boseman

30 augustus 2020
Los Angeles Lakers heeft zich op de dag van de terugkeer van de NBA voor de tweede ronde van de play-offs in de NBA geplaatst. In de bubbel op het ESPN Sportcomplex in Orlando werd Portland Trail Blazers met 131-122 verslagen.

Daarmee kwam de best-of-seven serie op 4-1 in het voordeel van de mannen uit Los Angeles. De NBA lag twee dagen stil uit protest tegen politiegeweld tegen zwarte mensen in Amerika. De Lakers hadden zelfs gedreigd helemaal te stoppen, maar besloten toch door te gaan.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er uiteraard volop aandacht voor de Black Lives Matter-beweging, maar eerden de spelers ook de overleden acteur Chadwick Boseman, ster van onder andere de film Black Panther.

Tijdens de wedstrijd was het aan Anthony Davis en King James. Davis liet zien waarom hij naar LA is gehaald: de twee meter acht lange center veegde de vloer aan met de Trail Blazers en was goed voor 43 punten.

Superster James deed het met 36 punten, 10 rebounds en 10 assists ook niet onaardig. 

Bucks en Rockets

Ook Milwaukee Bucks plaatste zich voor de tweede ronde. Het team van MVP Giannis Antetokounmpo won met 118-104 van Orlando Magic en zette daarmee de serie op 4-1.

Houston Rockets gaf Oklahoma City Thunder een oorvijg en won met 114-80. Die serie staat op 3-2 in het voordeel van de Rockets. (FOX Sports)