Novak Djokovic
Novak Djokovic - © Pro Shots

Djokovic heeft vier sets nodig tegen Edmund

3 september 2020
Novak Djokovic heeft zich flink moeten inspannen om de derde ronde van de US Open te bereiken. De nummer 1 van de wereld, drievoudig kampioen in New York, had vier sets nodig om zich te ontdoen van de Brit Kyle Edmund. Het werd 6-7 (5) 6-3 6-4 6-2.

De 25-jarige Edmund, de mondiale nummer 44, speelde in de eerste set met veel lef en agressie in zijn slagen. Hij serveerde sterk en sleepte er een tiebreak uit, die hij zowaar wist te winnen met 7-5.

De Brit wist zijn hoge niveau niet vast te houden, terwijl Djokovic na het verlies van de eerste set beter ging spelen. Djokovic liep snel uit naar 4-1 en kwam in het restant eigenlijk niet meer in de problemen. Na 3 uur en 13 minuten had hij de zege binnen.

Djokovic (33) is de grote favoriet voor de titel in New York. Hij heeft dit seizoen nog geen partij verloren en al 25 wedstrijden gewonnen.

Struff

In de derde ronde neemt Djokovic het op tegen de Duitser Jan-Lennard Struff, die de Amerikaan Michael Mmoh in drie sets de baas was. Vorige week troffen de twee elkaar ook op het masterstoernooi van Cincinnati, dat eenmalig in New York werd gespeeld, en toen won Djokovic met 6-3 6-1.

Zverev

Alexander Zverev had eerder op de dag ook vier sets nodig om zijn partij in de tweede ronde te winnen. De als vijfde geplaatste Zverev versloeg de Amerikaan Brandon Nakashima met 7-5 6-7 (8) 6-3 6-1. De 19-jarige Nakashima, de nummer 223 van de wereld, wordt beschouwd als een van de grootste talenten op de tour.

In de eerste ronde won Zverev ook in vier sets, toen van de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson.

Tstitsipas

Ook Stefanos Tsitsipas heeft zich geplaatst voor de derde ronde. De als vierde gepaatste Griek rekende in de laatste partij in het Arthur Ashe Stadium in drie sets af met de Amerikaan Maxime Cressy: 7-6 (2) 6-3 6-4. De 22-jarige Tsitsipas won vooral dankzij zijn krachtige service; hij scoorde op 84 procent van zijn eerste service punten. Bovendien maakte hij beduidend minder fouten dan zijn tegenstander: 15 tegen 32.

Tsitsipas speelde voor het eerst op het centercourt in het grandslamtoernooi van New York. "Het was natuurlijk leuker geweest als er fans op de tribunes hadden gezeten, maar dit was een prima eerste kennismaking", zei de Griek, die toegaf dat de hoge luchtvochtigheid (88 procent) het zwaar maakte. "Hoewel ik niet vies ben van een beetje zweten", aldus Tsitsipas na zijn zege. Hij treft in de derde ronde de Kroaat Borna Coric. (ANP)