NBA play-offs
NBA play-offs - © Pro Shots

Bucks op rand van uitschakeling in NBA play-offs

5 september 2020
De Milwaukee Bucks moeten vrezen voor een vroege uitschakeling in de NBA play-offs. De ploeg die in het reguliere seizoen veruit de beste was, verloor in de play-offs voor de derde keer op rij van Miami Heat (115-100) en staat nu in de halve finales van de Eastern Conference met 3-0 achter.

Voor Miami is het alweer de zevende zege op rij en is daarmee ook de enige ongeslagen ploeg nog in de play-offs. Jimmy Butler was wederom de grote man bij de Heat met dertig punten, waarvan zeventien in het vierde kwart.  "Ik ben niet verrast", zei Butler. "Misschien is verder iedereen in de wereld dat wel, maar wij niet. We hebben zo veel strijdlust, we geven nooit op."

Regerend MVP Giannis Antetokounmpo van de Bucks eindige de wedstrijd met 21 punten en 16 rebounds, maar het was niet genoeg om de derde nederlaag op rij te voorkomen.De Bucks staan nu voor de opgave te doen wat geen enkele NBA-ploeg in de voorgaande 139 pogingen is gelukt, terugkomen van een 3-0-achterstand in de best-of-seven-serie. "We moeten echter in onszelf blijven geloven", zei Antetokounmpo.

Lakers verliezen van Rockets

Een andere titelfavoriet, Los Angeles Lakers, heeft ook een nederlaag geleden. De ploeg van sterspeler LeBron James verloor met 112 tegen 97 van de Houston Rockets in wedstrijd één van de best-of-seven serie. James Harden was de grote man bij Houston met 36 punten. 

Russell Westbrook zorgde ook nog voor 24 punten en Eric Gordon maakte er 23. Bij de Lakers scoorde Anthony Davis 25 punten en LeBron James 20.

"Onze verdediging, die gaat ons brengen waar we heen willen", zei Harden na de zege. "Dit team is de sterkste ploeg in het westen. Als we ze onder de 100 punten kunnen doen, zegt dat wel wat."

"Ik denk dat het aan de snelheid ligt. Zij spelen met veel snelheid, zowel aanvallend als verdedigend", zocht James naar redenen voor de nederlaag. "Je kunt het op video analyseren, maar pas als je het in het echt meemaakt, kun je het voelen. We hebben nu hun snelheid kunnen ervaren en moeten ons daar in de tweede wedstrijd bewust van zijn." (FOX Sports/ANP)