Dominic Thiem
Dominic Thiem - © Pro Shots

Thiem naar vierde ronde US Open, Kenin laat zich niet verrassen

6 september 2020
Tennisser Dominic Thiem, nummer drie van de wereldranglijst, heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de US Open door in vier sets af te rekenen met voormalig toernooiwinnaar Marin Cilic. De Oostenrijker won in New York met 6-2 6-2 3-6 6-3 van de Kroaat.

Australian Open-finalist Thiem had bijna 2,5 uur nodig voor zijn overwinning in de derde ronde tegen Cilic, die in 2014 de titel won in New York. In de strijd om de kwartfinales neemt de 27-jarige het op tegen het Canadese toptalent Felix Auger-Aliassime, die de Fransman Corentin Moutet met 6-1 6-0 6-4 geen kans gaf.

Kenin

Bij de vrouwen heeft de Amerikaanse Sofia Kenin, na een moeilijk begin, Ons Jabeur uit Tunesië verslagen en zich voor het eerst geplaatst voor de vierde ronde van de US Open. Ze deed dat in twee sets, 7-6 (4) 6-3.

Jabeur, de nummer 31 van de wereld, kwam op een ​​4-2 voorsprong in de openingsset toen Kenin worstelde om haar opslag onder controle te houden. Maar de Amerikaanse reageerde onmiddellijk en brak de service van de Tunesische. Via de tiebreak sleepte Kenin de eerste set binnen.

De als tweede geplaatste Kenin begon de tweede set uitstekend en kwam op een 2-0 voorsprong, maar leverde vervolgens haar service in. De 21-jarige Amerikaanse deed er vervolgens een schepje bovenop en won ook de tweede set.

In de volgende ronde neemt ze het op tegen de Belgische Elise Mertens. (ANP)