Patrick Mahomes
Patrick Mahomes - © Pro Shots

Regerend kampioen Chiefs trapt NFL-seizoen af

10 september 2020
Na zeven maanden is de NFL weer terug. Donderdagnacht trapt de kampioen van vorig seizoen, Kansas City Chiefs, het seizoen af tegen Houston Texans. Het is het begin van een hopelijk mooi seizoen dat uiteindelijk op 7 februari zal eindigen in Tampa met Super Bowl 55.

Veel ogen zullen dit seizoen natuurlijk gericht zijn op de Chiefs. Afgelopen februari won de ploeg van quarterback Patrick Mahomes de Vince Lombardi Trofee door San Francisco 49ers te verslaan. Ook dit seizoen wordt er veel verwacht van Mahomes en consorten. De quarterback tekende onlangs het duurste contract in de geschiedenis van de NFL ter waarde van bijna een half miljard dollar. De Chiefs hebben daarna niet stilgezeten, want ook het contract van tight end Travis Kelce is verlengd.

Nieuwe en oude generatie

Een andere speler om in de gaten te houden dit seizoen is Lamar Jackson. De quarterback van de Baltimore Ravens won vorig seizoen de MVP trofee. In de play-offs ging het niet zoals hij had gewild, maar Jackson is nog maar 23 jaar oud. De veelzijdige quarterback zorgt altijd voor sensationele acties.

Over quarterbacks gesproken, Tom Brady stopt voorlopig niet. Na negentien jaar te hebben gespeeld voor de New England Patriots zal de veteraan dit seizoen het shirt dragen van de Tampa Bay Buccaneers. Daar zal hij spelen met een oude bekende, want Rob Gronkowski keert terug in de NFL. De tight end won drie keer de Super Bowl met Brady voor hij in 2018 besloot te stoppen. Na een uitstapje naar onder meer  de professionele worstelorganisatie WWE, is de Gronk weer te bewonderen op het veld. Zondag staat er meteen een zware opgave te wachten voor Gronkowski en Brady. Dan gaan ze namelijk op bezoek bij titelfavoriet New Orleans Saints.

De Super Bowl winnaar van 2010 heeft een hele sterke aanval. Coach Sean Payton kan daarin rekenen op het gouden duo Drew Brees en Michael Thomas.

Corona-effect

Vooralsnog zal er een volledig seizoen worden afgewerkt in de NFL. Er is dit seizoen wel een traditie verbroken: door het coronavirus zijn er geen voorbereidingswedstrijden gespeeld. Teams moesten daarom onderling trainingspartijtjes organiseren. Spelers worden dagelijks getest en dat levert her en der nog altijd positieve uitslagen op. Die spelers worden geïsoleerd.

Vooralsnog zijn er zes teams die fans gaan toelaten bij wedstrijden: Cleveland Browns (ongeveer 6000 fans), Dallas Cowboys (nog onbekend), Indianapolis Colts (ongeveer 2500 fans), Jacksonville Jaguars (ongeveer 16.000 fans), Kansas City Chiefs (ongeveer 16.000 fans) en de Miami Dolphins (ongeveer 13.000 fans). Dat kan gedurende het seizoen nog veranderen. Er zullen dit seizoen ook geen internationale wedstrijden worden gespeeld in Londen en Mexico.

Veel meer NFL op FOX Sports

Dit seizoen is er nog veel meer American Football te zien op FOX Sports. Op donderdag, zondag en maandag is er live NFL te zien. Zondag zijn er vanaf zeven uur drie wedstrijden achter elkaar live te zien. Daarnaast kunnen fans voor het eerst op de Nederlandse TV kijken naar NFL Red Zone. Het populaire schakelprogramma is elke zondag te zien. Daarin wordt er bij belangrijke momenten geschakeld langs alle wedstrijden.

Speelronde 1 | FOXSports.NL


Maandagnacht kan je daarnaast genieten van Monday Night Football op FOX Sports 1, met een uitgebreide voorbeschouwing van ESPN. Heb je dan alsnog iets gemist, dan kan je elke dinsdagavond om negen uur kijken naar alle hoogtepunten in NFL Highlights. (FOX Sports)

De openingswedstrijd tussen Kansas City Chiefs en Houston Texans is donderdagnacht vanaf 02:20 LIVE te zien op FOX Sports 6