Pirmoz Roglic
Pirmoz Roglic - © Pro Shots

Roglic steviger aan de leiding in Tour de France, Mollema breekt pols

11 september 2020
Pirmoz Roglic heeft zijn leidende positie in het algemeen klassement verstevigd. De Sloveense kopman van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma kwam als eerste van alle klassementsrenners over de finish van een zware bergetappe met zeven beklimmingen.

Roglic moest ruim 6 minuten toegeven op de Colombiaanse ritwinnaar Daniel Martínez. Van alle favorieten voor de eindzege kon alleen Tadej Pogačar zijn landgenoot in de gele trui bijhouden. Hij finisht in het wiel van Roglic. Egan Bernal verloor ruim een halve minuut op Roglic.

Pogacar is de nieuwe nummer twee van de Ronde van Frankrijk. De Colombiaan Bernal zakte naar de derde plaats.

De dertiende etappe ging van Châtel-Guyon naar Puy Mary, een uitgedoofde vulkaan op bijna 1600 meter hoogte. De rit telde maar liefst 4400 hoogtemeters.

Mollema
Bauke Mollema heeft de Ronde van Frankrijk moeten verlaten. De nummer 13 van het algemeen klassement kwam in de dertiende etappe ten val. Hij zou daarbij een pols hebben gebroken.

Mollema gaf huilend op, zo vertelden omstanders. Hij werd eerst met een ambulance vervoerd. Vervolgens bracht een helikopter hem naar naar een ziekenhuis in Clermont-Ferrand. Daar laat hij een scan van zijn gekwetste pols maken. Mollema heeft ook last van een schouder. (ANP)