Jayson Tatum
Jayson Tatum - © Pro Shots

Celtics schakelen titelverdediger Raptors uit in play-offs NBA

12 september 2020
Boston Celtics heeft de finale bereikt van de Eastern Conference in de play-offs van de Amerikaanse NBA. De ploeg won de beslissende zevende wedstrijd tegen Toronto Raptors met 92-87 en bracht de eindstand in de best-of-seven op 4-3.

De Raptors, vorig jaar de kampioen in de NBA, zijn uitgeschakeld. Tegenstander van de Celtics in de finale van de oostelijke divisie is Miami Heat.

Jayson Tatum vertolkte een hoofdrol voor de Celtics met 29 punten, 12 rebounds en 7 assists. Jaylen Brown noteerde 21 punten, 8 rebounds en 4 steals. "Als je iets groots wil bereiken, als je wil winnen, dan gaat dat niet eenvoudig. Maar het is wel waarvoor we hier zijn", zei uitblinker Tatum. De eerste ontmoeting met Miami Heat is dinsdag, en plaats van handeling is het nog altijd afgesloten complex van Disney World in Orlando.

De halve finale in de Western Conference is nog niet beslist. Denver Nuggets kwam wel op een 3-2-voorsprong door wedstrijd vijf in de best-of-seven tegen Los Angeles Clippers te winnen met 111-105. Topschutter bij de Nuggets was Jamal Murray met 26 punten, ploeggenoot Nikola Jokic voegde 22 punten, 14 rebounds en 5 assists toe. Kawhi Leonard was op dreef voor de Clippers met 36 punten, maar zijn productie kon een nederlaag niet voorkomen. Zondag spelen de twee ploegen hun zesde wedstrijd. (FOX Sports/ANP)