LeBron James
LeBron James - © FOXSports.NL

LA Lakers na tien jaar terug in finale

13 september 2020
Los Angeles Lakers heeft de finale bereikt van de Western Conference. Onder aanvoering van LeBron James, die 29 punten maakte en 11 rebounds pakte, beslisten de Lakers de best-of-sevenserie tegen Houston Rockets door het vijfde duel met 119-96 te winnen. Daardoor kwam de stand op 4-1 in het voordeel van de club uit LA.

De Lakers kwamen tien jaar geleden voor het laatst zo ver in de play-offs. Toen veroverden ze hun zestiende NBA-titel met onder anderen Kobe Bryant en Pau Gasol in de ploeg. Na vijf kampioenschappen in elf jaar zakte de zo succesvolle club uit Los Angeles ver weg. De komst van James, twee jaar geleden, zorgde ervoor dat de Lakers weer een ploeg werden om rekening mee te houden. Vorig seizoen misten ze nog de play-offs, maar dit jaar zijn James en co kandidaat voor de titel.

In de westelijke finale neemt LA Lakers het op mogelijk op tegen stadgenoot Los Angeles Clippers, dat in de serie tegen Denver Nuggets met 3-2 voor staat. De finale in het oosten gaat tussen Miami Heat en Boston Celtics. (FOX Sports/ANP)