Denver Nuggets
Denver Nuggets - © Pro Shots

Geen 'LA-derby' in Conference-finale NBA: Nuggets verrassen Clippers

16 september 2020
Denver Nuggets heeft zich geplaatst voor de finale van de Western Conference in de NBA. In de beslissende zevende wedstrijd in de play-offs versloeg de club uit Denver Los Angeles Clippers met 104-89. De Nuggets nemen het nu in de Conference-finale op tegen Los Angeles Lakers.

Met 40 punten van Jamal Murray en een 'triple double' van Nikola Jokic met 16 punten, 13 assists en 22 rebounds verrasten de basketballers uit Denver de Clippers, die vooraf naast stadgenoot Lakers favoriet waren om de finale van de play-offs te halen. Het is de eerste keer in elf jaar dat de Nuggets in de finale van de westelijke competitie staan.

De Nuggets stonden halverwege de wedstrijd 12 punten achter. Met nog 10.50 minuten te spelen in het derde kwart leidden de Clippers nog met 61-54. Vervolgens scoorden de basketballers uit Denver 35 punten tegen 13 voor de Clippers.

Celtics onderuit

In de finale van de Eastern Conference versloeg Miami Heat in het eerste duel Boston Celtics: 117-114. De Celtics gaven in het vierde kwart een voorsprong van 12 punten uit handen, waarna Miami in overtime toesloeg. Bam Adebayo gooide de wedstrijd op slot met een prachtige verdedigende actie. (FOX Sports/ANP)