Rafael Nadal
Rafael Nadal - © FOXSports.NL

Nadal en Thiem zonder moeite door naar volgende ronde Roland Garros

30 september 2020
Rafael Nadal heeft simpel de volgende ronde bereikt op Roland Garros. De Spanjaard won in drie sets van de Amerikaan Mackenzie McDonald, in een partij waarin hij slechts vier games moest afstaan: 6-1 6-0 6-3.

"Ik ben voluit gegaan", zei Nadal na afloop. "Dat doe ik elke wedstrijd. Ik wil altijd mijn beste tennis laten zien. Deze keer is het aardig gelukt, maar het zal elke ronde moeilijker worden om te winnen. Dit zegt nog niet zo veel. Wie hier favoriet is? Het is nog veel te vroeg daar iets over te zeggen."

De twaalfvoudig winnaar van het Franse grandslamtoernooi had in de eerste ronde in drie sets van de Wit-Rus Egor Gerasimov gewonnen: 6-4 6-4 6-2.

Nadal is de titelverdediger in Parijs. De als tweede geplaatste Spanjaard liet vanwege het coronavirus de US Open aan zich voorbij gaan.

Geen problemen voor Thiem

Ook Dominic Thiem heeft de derde ronde bereikt van het grandslamtoernooi in Parijs. De als derde geplaatste Oostenrijker rekende in drie sets af met de Amerikaan Jack Sock: 6-1 6-3 7-6 (6).

Thiem, de winnaar van de US Open deze maand, begon voortvarend aan zijn partij in de tweede ronde tegen de 28-jarige Amerikaan. De 27-jarige Oostenrijker brak drie keer de opslag van zijn tegenstander en won de set in 28 minuten. In de tweede set had hij aan één break op 4-3 genoeg om de set te winnen.

Pas in de derde kon Sock wat terugdoen op de service van zijn tegenstander en poetste hij twee keer een break achterstand weg. In de tiebreak kreeg de Amerikaan twee setpoints, maar Thiem werkte die weg en won met 8-6. (ANP/FOX Sports)