LeBron James
LeBron James - © Pro Shots

Los Angeles Lakers op voorsprong in NBA-finale

1 oktober 2020
De basketballers van Los Angeles Lakers hebben het eerste duel met Miami Heat in de finale van de NBA op overtuigende wijze gewonnen: 116-98. De ploeg van superster LeBron James kwam in Orlando wat moeizaam op gang, maar trok de wedstrijd na het eerste kwart naar zich toe.

"Als we deze serie willen winnen en kampioen willen worden, dan moeten we wel vanaf het begin beter spelen", zei Anthony Davis, de topscorer bij de Lakers met 34 punten. LeBron James was goed voor 25 punten. 

Miami Heat nam in het eerste kwart een voorsprong van dertien punten, maar daarna kwam de tegenstander uit LA op stoom. De Lakers, al zestien keer kampioen van de NBA, sloegen in het derde kwart zelfs een maximale voorsprong van 32 punten. Twee belangrijke spelers van Miami, Goran Dragic en Bam Adebayo, gingen geblesseerd van het veld. Ook Jimmy Butler moest zich met een enkelblessure laten vervangen, maar hij keerde later toch terug op de vloer.

De finale is een best-of-seven-serie. Los Angeles Lakers werd voor het laatst kampioen in 2010 onder leiding van coach Phil Jackson. De laatste keer dat Miami Heat de titel won was in 2013. (ANP/FOX Sports)