Ozzie Albies
Ozzie Albies - © Pro Shots

Albies en Jansen door, Profar gaat voor beslissende Game 3

2 oktober 2020
Veel Nederlands succes donderdag in de MLB: zowel Ozzie Albies (Atlanta Braves) als Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) won en beide spelers zijn daarmee door naar de volgende ronde. Er was ook een overwinning voor Jurickson Profar met San Diego Padres: hij speelt komende nacht een beslissende Game 3 tegen St. Louis Cardinals.

Voor Albies was het een makkelijke dag. De Braves wonnen met 5-0 van Cincinnati Reds. Vier punten kwamen dankzij homeruns in de achtste inning van Marcell Ozuna en Adam Duvall. Op die laatste homerun kon Albies ook scoren. De Braves zijn nu door naar de volgende ronde en moeten tegen de winnaar van Chicago Cubs - Miami Marlins, die vrijdagavond een beslissende Game 3 spelen.

Dodgers

De Dodgers konden leunen op Clayton Kershaw in een 3-0 overwinning op Milwaukee Brewers. Dertien strikeouts maar liefst voor de werper die na zijn carrière de Hall of Fame ingaat. Na de masterclass van Kershaw hoefde Jansen zelf niet meer in actie te komen: hij wordt gespaard voor de volgende ronde tegen de Padres of de Cardinals.

Tatis

Daarover gesproken: bij de Padres was Fernando Tatis jr. de grote held. De jonge korte stop sloeg twee homeruns en was goed voor vijf binnengeslagen punten in de 11-9 overwinning op St. Louis Cardinals. Profar kwam er als invaller in en liep een punt over de thuisplaat.

St. Louis won de eerste wedstrijd tussen de twee ploegen waardoor komende nacht een derde wedstrijd volgt.

Het MLB-programma op FOX Sports:

18.00 uur: Chicago Cubs - Miami Marlins (kanaal 6)
01.00 uur: San Diego Padres - St. Louis Cardinals (kanaal 6)

De twee homeruns van Tatis jr.: