Spraakmakende documentaire over Oscar Pistorius te zien op FOX Sports

Slotstuk spraakmakende documentaire over Oscar Pistorius op FOX Sports

woensdag 14 oktober
FOX Sports is begonnen met het uitzenden van de spraakmakende ESPN-documentaire ‘The Life & Trials of Oscar Pistorius’. De serie bestaat uit vier delen, de laatste twee zijn woensdag 14 oktober te zien op FOX Sports 1.
Van superheld tot middelpunt moordonderzoek

De documentaire vertelt het verhaal van de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius die zich in 2012 ontpopte tot een wereldwijde superheld tijdens de Paralympische Spelen in Londen. Maar ook hoe de man die als Blade Runner miljoenen mensen inspireerde, het middelpunt werd van een moordonderzoek.

De vier delen waarin de film is opgedeeld geven een compleet beeld van zowel de glorie als de tragiek rondom Pistorius. Aan de hand van archiefbeelden en interviews met familieleden van zowel Pistorius als van de vermoorde Reeva Steenkamp, blijft geen detail onderbelicht: de hoogtepunten op de atletiekbaan maar vooral ook de vroege ochtend van 14 februari 2013, waarin Steenkamp thuis in Pretoria door Pistorius wordt doodgeschoten - en het mediacircus dat er tijdens de rechtszaak op volgde.


30 for 30

‘The Life & Trials of Oscar Pistorius’ is de volgende documentaire in de imposante ‘30 for 30’-reeks van ESPN. Eerder dit jaar waren uit dezelfde reeks de documentaires ‘LANCE’ over Lance Armstrong, ‘Be Water’ over Bruce Lee en het honkbalverhaal ‘Long Gone Summer’ op FOX Sports te zien.

‘The Life & Trials of Oscar Pistorius’ (deel 3 en 4), woensdag 14 oktober op FOX Sports 1

Usain Bolt besmet met coronavirus

25 augustus 2020
Usain Bolt besmet met coronavirus
De wereldrecordhouder op de sprint en achtvoudig olympisch kampioen Usain Bolt heeft positief getest op het nieuwe coronavirus, bevestigt het...