Padres juicht
Padres juicht - © FOXSports.NL

Ook Padres en Marlins ronde verder in play-offs

3 oktober 2020
Jurickson Profar is met zijn San Diego Padres doorgestoomd naar de play-offs van de MLB. De op Curaçao geboren korte stop zag zijn ploeg in drie wedstrijden St. Louis Cardinals verslaan.

Een gehavend Padres plaatste zich vrijdag door een 4-0 overwinning voor het eerst in 22 jaar voor het naseizoen van de MLB. Eerdere jaren was St. Louis al drie keer te sterk gebleken.

Dinsdag wacht de volgende tegenstander, en dat is een droomaffiche voor de Padres. Het is namelijk de grote rivaal Los Angeles Dodgers, ook nog eens de absolute favoriet voor de titel. In een best-of-five serie bepalen de ploegen wie zich plaatst voor de Championship Round.

Underdog Marlins verrast met rookie

Ook Miami Marlins heeft een ticket voor de play-offs te pakken. De ploeg had aan twee wedstrijden genoeg om af te rekenen met Chicago Cubs. In de tweede wedstrijd (2-0) was er een hoofdrol weggelegd voor rookie Sixto Sánchez. De werper was verrassend genoeg de eerste keuze bij de ploeg uit Miami.

De als zesde geplaatste Marlins nemen het in de play-offs op tegen het Atlanta Braves van Ozzie Albies. De Braves zijn als tweede geplaatst en dus de favoriet in de best-of-five serie.

Nieuw format

In 2020 is veel anders en zo ook de play-offs in de MLB. Normaal gesproken maken 12 teams na het reguliere seizoen nog kans, nu zijn daar vier ploegen bij gekomen. Dat betekent dat teams nu vier series moeten winnen om zich tot kampioen te kronen.

We zijn gestart met de Wild Card-ronde. Nu wordt het voor de vaste MLB-volger herkenbaar: we gaan door met de Divisional Round over vijf wedstrijden. De daaropvolgende Championship Round en World Series gaan over zeven wedstrijden.

Dagelijks LIVE op FOX Sports te zien
Voor de MLB Play-offs ben je bij FOX Sports aan het juiste adres met dagelijks meerdere wedstrijden. In ons uitzendschema wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met deelname van Nederlanders en de begintijden van de wedstrijden. (FOX Sports)