LeBron James en Jimmy Butler
LeBron James en Jimmy Butler - © Pro Shots

LeBron James en LA Lakers missen eerste kans op NBA-titel

10 oktober 2020
Los Angeles Lakers is er nog niet in geslaagd om de NBA-titel veilig te stellen. In Orlando was Miami Heat nipt te sterk voor de Lakers: 108-111. Daarmee komt de stand in de best-of-sevenserie op 3-2 in het voordeel van LA.

Superster LeBron James was voorbestemd om de Los Angeles Lakers al in het vijfde duel aan de titel te helpen. De 'King' won 17 van zijn laatste 18 wedstrijden waarin een play-offserie beslist kon worden. En James was tegen de Heat ook opnieuw in topvorm. Hij scoorde 40 punten, pakte 13 rebounds en gaf 7 assists. Hij schoot 15 van zijn 21 schoten raak en scoorde 6 driepunters.

Toch was het niet voldoende om de NBA-titel binnen te slepen. Een fantastische Jimmy Butler hield Miami Heat met 35 punten, 12 rebounds en 11 assists, een onvervalste 'triple double', in leven.

 

Miami had het grootste deel van het duel het initiatief en hield ook in een bloedstollende slotfase stand: 111-108. Danny Green miste met een paar seconden op de klok een driepunter die beslissend had kunnen zijn voor het duel en de NBA-titel.

Los Angeles Lakers krijgt zondagnacht de kans de serie alsnog naar zich toe te trekken en de eerste NBA-titel te pakken sinds 2010. Het zou het ultieme eerbetoon zijn voor Lakers-legende Kobe Bryant die in januari van dit jaar bij een tragisch ongeval om het leven kwam. (FOX Sports)