LeBron James
LeBron James - © Pro Shots

'King' James leidt LA Lakers naar NBA-titel

12 oktober 2020
Los Angeles Lakers heeft de NBA-titel binnengesleept. De club uit Californië won in de bubbel in Disney World in Orlando het zesde duel in de finale van Miami Heat en kwam daarmee op een beslissende 4-2 voorspong in de best-of-seven-serie.

De ploeg van LeBron James won het duel met 106-93. De superster was zelf goed voor 28 punten, 14 rebounds en 10 assists.

Het is de zeventiende keer dat Los Angeles Lakers de titel in de wacht sleept. Daarmee deelt de club het record qua aantal kampioenschappen met de Boston Celtics. Het is de eerste titel voor de Lakers sinds 2010, toen LA met sterspeler Kobe Bryant de Celtics versloeg.

Bryant overleed eerder in januari 2020 bij een tragisch ongeval. LeBron James en de Lakers brengen hem het ultieme eerbetoon door in hetzelfde jaar de NBA-titel te veroveren.

James heeft zelf nu vier keer het kampioenschap gewonnen. Hij deed dat eerder in 2012 en 2013 met de Heat en in 2016 met Cleveland. De 'King' kreeg ook de MVP-award uitgereikt na de finale. (FOX Sports/ANP)