Los Angeles Dodgers
Los Angeles Dodgers - © Pro Shots

Dodgers schrijven historie en slaan keihard terug tegen Braves

15 oktober 2020
De honkballers van Los Angeles Dodgers hebben hard teruggeslagen in de derde ontmoeting met Atlanta Braves in de play-offs van de Major League. De ploeg noteerde in de eerste inning een recordaantal van 11 punten en won de wedstrijd uiteindelijk met 15-3.

De Dodgers verloren de eerste twee duels van de Braves, mede door twee identieke homeruns van Ozzie Albies. De Nederlander moest in de derde wedstrijd genoegen nemen met een bijrol, al bracht hij nog wel een punt binnen voor de Braves.

De Dodgers, met de Nederlandse werper Kenley Jansen één inning op de heuvel, waren in het stadion van Arlington in Texas meteen scherp. In de eerste inning vielen drie homeruns (Joc Pedersen, Edwin Rios en Max Muncy). In totaal werden er 11 punten gescoord door de Dodgers, nooit werd er meer gescoord in 1 inning in een play-offduel in de MLB.

Daarna volgden nog drie drie homeruns (Cody Bellinger, Corey Seager en Christian Pache). Na slechts drie innings stond het 15-1. Een primeur voor de Dodgers, die sinds 1884 actief zijn in het Amerikaanse honkbal, nooit scoorde het team 14 keer of vaker in een play-offduel.

Houston Astros won met 4-3 van Tampa Bay Rays en voorkwam daarmee uitschakeling. De Rays staan nog wel met 3-1 voor in de finale van de American League en hebben nog een zege nodig. (FOX Sports/ANP)

MLB: Astros vs. Rays (game 5) zie je donderdag om 23.00 uur LIVE op FOX Sports 6

MLB: Dodgers vs. Braves (game 4) zie je in de nacht van donderdag op vrijdag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 6