Dansby Swanson en Justin Turner
Dansby Swanson en Justin Turner - © Pro Shots

LA Dodgers verslaan Braves en bereiken World Series

19 oktober 2020
Los Angeles Dodgers heeft de World Series bereikt, de finale van het Amerikaanse profhonkbal (Major League Baseball). De ploeg versloeg in het beslissende duel van de halve finales in de play-offs Atlanta Braves met 4-3 en won daarmee de best-of-seven ook met 4-3. De Dodgers maakten in die serie een 3-1 achterstand goed. De Dodgers mogen zich ook de kampioen van de National League noemen.

De ploeg uit Atlanta, met landgenoot Ozzie Albies in de gelederen, stond na vijf innings 3-2 voor, maar met twee homeruns keerden de Dodgers de stand om in hun voordeel. Eerst was het in de zesde inning Enrique Hernandez die de bal over de hekken sloeg en een inning later deed Cody Bellinger hetzelfde.

De Dodgers treffen in de World Series Tampa Bay Rays, die in het kampioenschap van de American League de Houston Astros uitschakelde. Dinsdag is al hun eerste confrontatie in het stadion van Arlington (Texas).

Voor Los Angeles Dodgers is het de derde keer in de laatste vier jaar dat ze de finale van de Major League halen. In 2017 ging de ploeg uit Californië ten onder tegen de Astros en in 2018 was Boston Red Sox beter. (FOX Sports/ANP)

Game 1 van de World Series (LA Dodgers - Tampa Bay Rays) is in de nacht van dinsdag op woensdag om 01.30 uur live te zien. Op FOX Sports 1 met Nederlands commentaar en op FOX Sports 6 met Amerikaans commentaar.