World Series Game 1: Los Angeles Dodgers - Tampa Bay Rays

Los Angeles Dodgers wint openingswedstrijd van World Series

21 oktober 2020
Los Angeles Dodgers is goed gestart aan de World Series. In dé honkbalfinale van het seizoen wonnen de Dodgers met 8-3 van Tampa Bay Rays.

De Dodgers stonden de afgelopen vier seizoenen drie keer in de finale. Tegen Tampa Bay is het team van Oranje-international Kenley Jansen de grote favoriet, en die favorietenrol maakten de Dodgers in de eerste wedstrijd waar. 

De MVP van de National League van vorig seizoen, Cody Bellinger, opende in de vierde inning de score namens LA. Met zijn homerun bracht hij ook teamgenoot Max Muncy over de thuisplaat voor een 2-0 voorsprong.

Clayton Kershaw was de uitblinker in game 1. De pitcher had acht strikeouts en stond in de zes innings op de heuvel slechts één homerun toe.

In de vijfde inning namen de Dodgers het heft stevig in handen. In hun slagbeurt liepen de Dodgers uit naar een 6-1 voorsprong. Eindstand in Texas, waar de World Series worden afgewerkt, was uiteindelijk 8-3, mede dankzij nog een solo homerun van de peperdure Mookie Betts.

Bij het duel waren 10.000 toeschouwers aanwezig. De MLB is daarmee de eerste grote sportcompetitie in de Verenigde Staten die fans toelaat. (FOX Sports)

Game 2 is vannacht LIVE bij ons te zien. Op kanaal 1 is het duel vanaf 02.00 uur te zien met Nederlands commentaar, op FOX Sports 6 is de wedstrijd met Engels commentaar.