Carson Wentz (l) en DeSean Jackson
Carson Wentz (l) en DeSean Jackson - © ANP

Eagles pakken in extremis zege op rivaal Giants

23 oktober 2020
Philadelphia Eagles heeft op Thursday Night Football afgerekend met rivaal New York Giants. In Philadelphia werd het 22-21 door een late touchdown van de Eagles.

De Super Bowl-winnaar van 2018 was het seizoen met één overwinning, vier nederlagen en een gelijkspel erbarmelijk begonnen. Een overwinning op de Giants (één overwinning, vijf nederlagen) was daarom noodzakelijk.

Maar lang leken de Giants aan het langste eind te trekken. Onder leiding van quarterback Daniel Jones zetten de Giants een 0-7 achterstand om in een 21-10 voorsprong.

Met nog iets meer dan vijf minuten op de klok kreeg Eagles-quarterback Carson Wentz het - eindelijk - op zijn heupen. Een worp van 59 yards op John Hightower was de start van een comeback. Even later wist Wentz zijn receiver Greg Ward te vinden voor een touchdown.

De Giants wisten op bij het volgende balbezit geen vuist te maken en daardoor konden de Eagles nog een keer het veld oversteken met als hoogtepunt deze touchdown van Boston Scott met nog 46 seconden te gaan.

Door de overwinning hebben de Eagles nu de koppositie in de zeer zwakke NFC East in handen, ondanks dat de ploeg pas twee keer heeft gewonnen. Nummer twee Dallas Cowboys (twee gewonnen, vier verloren) komt dit weekend in actie tegen Washington Football Team, dat pas één keer won, maar desondanks nog wel in de running is voor een plek in de play-offs. (FOX Sports)