Wereldtop in het tennis strijdt op ATP Finals

Nog 1 dag tot start ATP Finals: genieten van 's werelds beste tennissers

14 november 2020
Zondag starten de ATP Finals in Londen. Het officieuze WK tennis is LIVE te zien op kanaal 5 en dus is het de hele week smullen van 's werelds beste tennissers op FOX Sports.

Natuurlijk mag de nummer één van de wereld tijdens de ATP Finals niet ontbreken: Novak Djokovic. Bij de start van 2020 schoot hij uit de startblokken door meteen beslag te leggen op de Australian Open. De zeventiende grandslamtitel alweer in zijn indrukwekkende carrière.  

Maar Djokovic zal dit jaar toch vooral herinnerd worden vanwege een paar incidenten. Zo liep de Serviër het coronavirus op nadat hij het – tijdens een zelf georganiseerd toernooi – niet zo nauw nam met de coronamaatregelen. En in september werd Djokovic tijdens de US Open gediskwalificeerd nadat hij een bal in het gezicht van een lijnrechter sloeg.   

Djokovic heeft de ATP Finals vijf keer gewonnen. Hij kan dit jaar op gelijke hoogte komen met Roger Federer, die ontbreekt vanwege een knieblessure en recordhouder is met zes ATP Finals-titels.

Rafael Nadal
Net als Djokovic heeft ook Rafael Nadal dit jaar een grandslamtoernooi gewonnen, natuurlijk op Roland Garros. Voor de dertiende keer alweer was hij de beste op het gravel in Parijs. Dit jaar maakte hij in de finale gehakt van Djokovic, door hem in drie sets te verslaan (6-0, 6-2, 7-5). Nadal heeft nu, samen met Roger Federer, de meeste grandslamtitels op zijn naam: 20 stuks (!). Maar de ATP Finals wist hij gek genoeg nog nooit te winnen.

De 34-jarige Spanjaard bereikte dit jaar ook de grens van duizend zeges op de ATP Tour. Slechts drie spelers gingen hem voor: Jimmy Connors (1274), Roger Federer (1242) en Ivan Lendl (1068).

Dominic Thiem
2020 is absoluut het jaar van Dominic Thiem. Na drie verloren finales pakte de 27-jarige Oostenrijker in september zijn allereerste grandslamtitel. In de eindstrijd van de US Open was Thiem na een thriller te sterk voor Alexander Zverev.

Met de derde positie heeft Thiem dit jaar ook zijn hoogste ATP-ranking ooit bereikt. Veelbelovend dus.

Daniil Medvedev 
Daniil Medvedev reist vol vertrouwen af naar Londen voor de ATP Finals. De 24-jarige Rus versloeg Alexander Zverev begin deze maand in de finale van het Masterstoernooi van Parijs. Medvedev veroverde daarmee zijn eerste titel in ruim een jaar.

Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas is in Londen de titelverdediger. De pas 22-jarige Griek won de Finals vorig jaar ten koste van Dominic Thiem. Na afloop riep de ambitieuze Tsitsipas dat zijn doel voor 2020 een grandslamtitel was. Daar is dit jaar echter niets van terecht gekomen. Bij zowel de Australian Open als de US Open vloog Tsitsipas er al uit in de derde ronde. Maar de nummer zes van de wereld maakte wel enigszins indruk tijdens Roland Garros. Hij werd pas in de halve finale uitgeschakeld door Djokovic, in vijf sets. 

Tsitsipas speelde dit jaar in totaal drie finales, waarvan hij alleen het ATP-toernooi van Marseille wist te winnen.  

Alexander Zverev
Alexander Zverev won dit jaar twee ATP-titels. Maar het draait bij de 23-jarige Duitser maar om één ding: het winnen van zijn allereerste grandslamtitel. Hij was er in 2020 twee keer dichtbij. Maar twee keer ging het mis en in beide gevallen was Dominic Thiem de plaaggeest.

Andrey Rublev 
Andrey Rublev maakt zijn debuut op de ATP Finals. Voor de 23-jariger Rus is het de beloning van een topjaar. Rublev, de nummer acht van de wereld, won vijf ATP-enkeltitels en is daarmee de speler met de meeste prijzen in 2020, gevolgd door Djokovic (4).

Diego Schwartzman
Net als Rublev debuteert ook Diego Schwartzman op de ATP Finals. De 28-jarige Argentijn bezet de negende plaats op de wereldranglijst, maar mag door het afzeggen van Roger Federer toch meedoen in Londen. Hij won in 2020 vooralsnog geen enkele prijs, maar maakte op diverse toernooien wel indruk. Zo bereikte Schwartzman de finale van het Masterstoernooi van Rome (verlies tegen Djokovic) en werd hij in de halve finale van Roland Garros uitgeschakeld door gravelkoning Nadal. 

De ATP Finals zijn de hele week LIVE te zien op FOX Sports 5.

Programma zondag 15 november:

13.00 uur Koolhof/Mektic - Krawietz/Mies

15.00 uur Thiem - Tsitsipas

19.00 uur Ram/Salisbury - Kubot/Melo

21.00 uur Nadal - Rublev 

 

(FOX Sports)