ATP Finals: Koolhof/Mektic - Granollers/Zeballos

Wesley Koolhof naar finale dubbelspel ATP Finals

21 november 2020
Wesley Koolhof heeft samen met zijn Kroatische dubbelpartner Nikola Mektic de finale bereikt van de ATP Finals. Het duo won in Londen de partij tegen de Spanjaard Marcel Granollers en de Argentijn Horacio Zeballos in twee sets: 6-3, 6-4.

Koolhof en Mektic spelen in de finale tegen de Oostenrijker Jurgen Melzer en de Fransman Edouard Roger-Vasselin, Het duo klopte in de andere halve finale de Amerikaans/Britse combinatie Rajeev Ram en Joe Salisbury met 6-7, 6-3, 11-9.

De dubbel- finale van ATP Finals is zondag om 16.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 5.

Ram en Salisbury grepen niet alleen naast een finaleplaats in Londen, maar ook naast de eerste plek op de wereldranglijst voor dubbels. Ze hadden Pavic en de Braziliaan Bruno Soares van de eerste plaats gestoten als ze de eindstrijd hadden gehaald. Het duo Pavic/Soares sluit 2020 nu af als nummer 1.

Koolhof en Mektic haalden dit jaar de finale van de US Open en op Roland Garros reikten ze tot de laatste vier. Ze kunnen deze week in Londen hun eerste titel veroveren. Koolhof liet na afloop weten: "Tot nu toe is het een droomweek. Nog 1 te gaan morgen. We zijn klaar om het te vieren."

(FOX Sports)