Gomes en McClaren van waarde in promotiestrijd
Gomes en McClaren van waarde in promotiestrijd - © FOXSports.NL

Gomes en McClaren van waarde in promotiestrijd

2 april 2015
Ze hadden een hoofdrol in een Nederlandse titelrace en nu willen ze van grote waarde zijn in een Britse kampioenstrijd. Derby County-manager Steve McClaren en Watford-doelman Heurelho Gomes treffen elkaar vrijdag in de Championship en kunnen een volgende stap zetten op weg naar de Premier League.
McClaren zal in Enschede altijd worden herinnerd aan de enige landstitel van FC Twente. In 2010 bezorgde hij de club het grootste succes uit de clubhistorie. Toen McClaren met Twente de jacht inzette op de traditionele top drie, was Gomes al vertrokken bij PSV. De Braziliaan pakte tijdens zijn verblijf in Eindhoven ieder seizoen de landstitel, bereikte de halve finale van de Champions League en groeide uit tot publiekslieveling. In 2008 werd Gomes gezien als een absolute topkeeper, in 2010 was McClaren een kampioenenmaker. Maar roem is vergankelijk, en al helemaal in de voetbalwereld. Gomes belandde bij Tottenham Hotspur, had een basisplaats, maar raakte na zwakke optredens uit beeld. Nu, op 34-jarige leeftijd, is hij basisspeler van de nummer twee in de Championship. MClaren zal nog weleens terugdenken aan de zomer van 2010. Hij koos voor een dienstverband bij VfL Wolfsburg, maar werd nog tijdens zijn eerste seizoen ontslagen. Vervolgens werkte hij in Engeland en weer bij Twente, maar zo’n groot succes als in mei 2010 behaalde hij niet meer. De komende maanden gaat hij weer op jacht naar een prijs, maar met Gomes als sta-in-de-weg wordt het nog een pittige opgave. Bovendien heeft nummer twee Watford vijf punten meer dan de concurrent uit Derby. McClaren staat voor een loodzware klus. (FOX Sports) Derby County-Watford is vrijdag 3 april vanaf 20.45 uur live en exclusief te zien op FOX Sports 2 en via FOX Sports GO. Nog geen abonnee? Kijk hier of koop een losse wedstrijd.

Rodgers: Sterling is niet te koop

2 april 2015
Rodgers: Sterling is niet te koop
Wat de Engelse media ook mogen beweren, international Raheem Sterling verhuist na afloop van het seizoen niet naar een andere club. ''Hij is...