Rafael Benitez nieuwe trainer Real Madrid
Rafael Benitez nieuwe trainer Real Madrid - © FOXSports.NL

Rafael Benitez nieuwe trainer Real Madrid

3 juni 2015
Rafael Benitez is de komende drie seizoenen hoofdtrainer van Real Madrid. Dat maakte de Spaanse topclub woensdag bekend.
De 55-jarige Benitez maakt de overstap van het Italiaanse Napoli, waar hij sinds 2013 actief was. Hij werkte in het verleden bij onder meer Valencia, Liverpool, Internazionale en Chelsea. De Spanjaard won tijdens zijn loopbaan als hoofdtrainer diverse prijzen. Met Valencia werd Benitez tweemaal landskampioen en pakte hij de UEFA Cup. Ook met Liverpool (Champions League, 2005) en Chelsea (Europa League, 2013) won de oefenmeester een Europese hoofdprijs. "Het is een emotionele dag omdat ik terugkeer naar huis", reageerde de trainer, die in de jaren negentig coach was van Real Madrid B. "Ik hoop dat alles goed gaat, dat we titels kunnen winnen en goed voetbal laten zien. Ik wil de club bedanken voor het vertrouwen dat ze hebben in mijn werkwijze." Real Madrid was op zoek naar een opvolger van Carlo Ancelotti. De Italiaan werd na een seizoen zonder prijzen ontslagen door de Madrilenen. Ancelotti won tijdens de jaargang 2013/2014 met 'De Koninklijke' nog de Champions League, het WK voor clubs, de Europese Supercup en de Copa del Rey. (FOX Sports)

Kurto voor twee jaar naar Excelsior

3 juni 2015
Kurto voor twee jaar naar Excelsior
Filip Kurto is de komende twee seizoenen actief voor Excelsior. De 23-jarige doelman komt transfervrij over van FC Dordrecht. Excelsior was na...