Tweede Divisie stopt: Geen podium voor hooligans
Tweede Divisie stopt: Geen podium voor hooligans - © FOXSports.NL

Tweede Divisie stopt: Geen podium voor hooligans

8 juni 2015
Er gaat een streep door de Tweede Divisie. Het initiatief van onder anderen FOX Sports-commentator Leo Oldenburger stopt, omdat rivaliserende supportersgroepen de competitie van teloorgegane clubs wilden aangrijpen om met elkaar op de vuist te gaan.
Woensdag zou de tweede ronde van de Tweede Divisie op de Wageningse Berg gespeeld gaan worden. De burgemeester trok de vergunning echter in toen het nieuws doorsijpelde dat hooligans het voetbalfeest opnieuw wilde verstoren. ''Het houdt op. Met pijn in het hart hebben we deze beslissing moeten nemen'', aldus Oldenburger. ''Dit is te ziek om te bedenken. Doodzonde en belachelijk. Wie grijpt er nu zo'n evenement aan om te gaan rellen?'' Vorige week liep het ook al uit de hand in Haarlem. De eerste ronde van de competitie tussen FC Wageningen, SVV, SC Veendam en HFC Haarlem werd ontsierd door knokkende supporters op de tribune. Toen nog zei de andere initiatiefnemer, sportjournalist Edwin Struis, dat de 'klootzakken' niet mochten winnen. ''Maar hier valt niet van te winnen'', concludeert Oldenburger nu. ''We hadden na vorige week de nodige maatregelen getroffen. Geen Haarlemse fans mee naar Wageningen bijvoorbeeld, meer politie en bewaking. Dat is natuurlijk al debiel. Toen er aanvullende info kwam dat groepen, die niets met dit evenement te maken hebben, op bezoek zouden komen, wisten we genoeg. Dan gaan andere burgemeesters in dit land ook op hun hoede zijn.'' De Wageningse Berg, waar sinds 1992 niet meer gevoetbald werd, was speciaal voor het evenement opgeknapt door vrijwilligers. ''We willen geen podium bieden voor hooligans. Dat is nooit de bedoeling geweest. Maar hier is geen kruid tegen opgewassen. Ik ben er letterlijk fysiek misselijk van.'' (FOX Sports)

Streutker in vizier FC Den Bosch

8 juni 2015
Streutker in vizier FC Den Bosch
FC Den Bosch wil Jens Jurn Streutker vastleggen. De club uit de Brabantse hoofdstad heeft serieuze interesse in de 22-jarige verdediger van sc...